Για τις έννοιες του εθισμού και της εξάρτησης σε θέματα τεχνολογίας μίλησαν στην εκπομπή One Direct η Άννα Κανδαράκη, ψυχολόγος και ο Βασίλης Ζωγράφος, καθηγητής πληροφορικής.

Σύμφωνα με την κα. Κανδαράκη «είναι άλλες οι αναπτυξιακές φάσεις που μπορεί να αφορούν την εξάρτηση» και «υπάρχει διαφορά στην πολύωρη χρήση του Διαδικτύου τόσο από ένα παιδί και έναν ενήλικα όσο και από ένα παιδί και έναν έφηβο».

Ο κ. Ζωγράφος υποστήριξε πως το Διαδίκτυο είναι «παρεξηγημένο». Παρ’ όλ’ αυτά δεν παύει να αποτελεί ένα εργαλείο με πολλές εφαρμογές και γι’ αυτό το λόγο δαιμονοποιείται, σύμφωνα με τον καθηγητή.

Το σχολείο και η οικογένεια παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αντίληψη του παιδιού σχετικά με το Διαδίκτυο και τη χρήση αυτού.

«Δεν είναι το Διαδίκτυο ο εχθρός. Ο εχθρός είναι η χρήση του Διαδικτύου», τόνισε η κα. Κανδαράκη, ενώ ο κ. Ζωγράφος συμπλήρωσε πως «σαν γονιός πρέπει να ταυτοποιήσεις τι είναι αυτό που δεν ξέρεις.

Αφού το μάθεις θα μπορέσεις να εποπτεύσεις το παιδί». «Πρέπει να βοηθήσουμε τους γονείς μα καταλάβουν τι είναι το ίντερνετ», συμφώνησαν και οι δύο.

Πηγή: onetv.gr