Η αστυνομία της Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει ως «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης» τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν χθες Σάββατο, σε ένα τζαμί στα περίχωρα του Όσλο.
«Ο δράστης της επίθεσης είχε εξτρεμιστικές απόψεις», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου για τον ύποπτο, έναν νεαρό Νορβηγό, ο υπαρχηγός της αστυνομίας του Όσλο Ρούνε Σκιόντ. «Είχε ξενοφοβικές θέσεις, ήθελε να σπείρει τον τρόμο».
Η επίθεση εναντίον του ισλαμικού κέντρου Αλ Νουρ στο Μπέρουμ, προάστιο του Όσλο, είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρό τραυματισμό ενός ανθρώπου. Μερικές ώρες μετά την επίθεση, η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας, συγγενή του υπόπτου, στην κατοικία τους, με αποτέλεσμα να αρχίσει έρευνα για φόνο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Έξοδος του Πάσχα με λεωφορεία, πλοία και αυτοκίνητα – «Αγκάθι» το ακριβό κόστος καυσίμων
- Πάλι ανατροπή για το ΖΑΟΝ, που προκρίθηκε στους τελικούς μετά από 45 χρόνια – Τελείωσε τη σειρά και ο Παναθηναϊκός
- Μυστηριώδεις θάνατοι επιστημόνων της NASA – Η περίπτωση του Michael David Hicks και οι ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια






