Είναι βέβαιο πως τέτοιους σέρφερ πρώτη φορά βλέπετε. Μπορεί να μην έχουν καλογυμνασμένα και μαυρισμένα κορμιά, είναι όμως ακαταμάχητοι!

Όπως αναφέρει το Sputnik, δεκάδες σκύλοι «πήραν τις σανίδες τους και ξεχύθηκαν στην παραλία Λίντα Μαρ της Καλιφόρνιας, για να δαμάσουν τα κύματα. Σερφάροντας με στυλ και χάρη, οι τετράποδοι φίλοι μας κέρδισαν τις εντυπώσεις στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό σερφ για σκύλους.

«Μετακομίσαμε στην Καλιφόρνια από την Ατλάντα της Τζόρτζια, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Τότε, άρχισα να μαθαίνω σερφ και ο Ντέρμπι πάντα με ακολουθούσε. Απλά τον έσπρωξα πάνω στη σανίδα και βασικά, έμαθε σερφ πριν από εμένα», λέει ο Μαν Κεντάκι, ο οποίος μαζί με τον σκύλο του Ντέρμπι έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, που διεξήχθη υπό το βλέμμα και τις επευφημίες εκατοντάδων κατοίκων και τουριστών.

Ο διεθνής διαγωνισμός σερφ για σκύλους πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2016, με σκοπό τη προώθηση του σερφ για σκύλους ως κανονικό άθλημα. Παράλληλα, οι διοργανωτές του διαγωνισμού ευελπιστούν πως η πρωτοβουλία αυτή, θα βοηθήσει στην υιοθεσία περισσότερων αδέσποτων σκύλων στη βόρεια Καλιφόρνια.