Ένας έφηβος συνελήφθη σήμερα γιατί έσπρωξε έναν 6χρονο από εξέδρα παρατήρησης στον 10ο όροφο της πινακοθήκης Tate Modern στο Λονδίνο, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Το παιδί διακομίσθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο 17χρονος δράστης βρίσκεται υπό κράτηση ως ύποπτος για «απόπειρα δολοφονίας».
H πινακοθήκη Tate Modern, που βρίσκεται σε μία από τις όχθες του Τάμεση κι είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μουσεία στη Βρετανία, έκλεισε αμέσως μετά το δραματικό συμβάν. Αρκετοί από τους θεατές του όμως παρέμειναν στη διάθεση της αστυνομίας για αρκετή ώρα ακόμη ως μάρτυρες του συμβάντος.
Η αστυνομία σε ανακοίνωσή της τονίζει πως ειδοποιήθηκε στις 14.40 (16.40, ώρα Ελλάδος) και το θύμα βρέθηκε να κείται στη στέγη του πέμπτου ορόφου».
Ο ύποπτος 17χρονος «είχε παραμείνει με το κοινό που ήταν παρόν στην εξέδρα του 10ου ορόφου και έως τώρα τίποτε δεν υποδεικνύει πως γνωριζόταν με το θύμα», προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- EuroLeague: Η τελική βαθμολογία της κανονικής διάρκειας
- Σε δύο μέτωπα οι εξελίξεις για Λιόλιο: Αθλητικός Εισαγγελέας και ΕΕΑ για σκιές σε ασυμβίβαστα, διοίκηση ομάδων και διαιτησίες – Τι απαντά ο πρόεδρος της ΕΟΚ
- Θρίλερ με την πτώση 30χρονης από τον 4ο όροφο κτιρίου στην Αθήνα – Τι δείχνει βιντεοληπτικό υλικό που έχουν οι Αρχές






