Τα μαλλιά και κυρίως τα μακριά μαλλιά μετά τα κολύμπια στη θάλασσα αγριεύουν και σγουραίνουν λόγω του θαλασσινού αλατιού. Ωστόσο υπάρχουν hairstyle που ακόμη και μετά τις βουτιά, δείχνουν τέλεια τα μαλλιά σας και δεν απαιτούν να λουστείτε και να τα φτιάξετε  αμέσως. Αναφερόμαστε στην πλεξίδα, σε διάφορες παραλλαγές. Μπορείτε να φτιάξετε την απλή πλεξίδα, τη γαλλική, το ψαροκόκαλο, τις διπλές πλεξίδες, αλλά και τα μικρά κοτσιδάκια.

Το εν λόγω χτένισμα αποτελεί ιδανική λύση για τις γυναίκες με μακριά μαλλιά όταν κολυμπάνε, επειδή στέκεται, δεν μπερδεύονται ατ μαλλιά και δείχνει περιποιημένο το κεφάλι. Αν δε αφού ξεπλύνετε το αλάτι από τα μαλλιά τα αφήσετε να στεγνώσουν φυσικά, θα αποκτήσετε το τέλεια beach waves όταν τα λύσετε.

Επίσης, μπορείτε να αξιοποιήσετε με πολλούς τρόπους ένα μαντήλι. Το top knot είναι μια ακόμη εύκολη λύση, την οποία μπορείτε να διαφοροποιήσετε, πιάνοντας το top knot, πιο κοντά στο μέτωπο μέτωπο κ.ο.κ.

Εννοείται πως πριν και μετά τη θάλασσα θα πρέπει να φροντίζετε τα μαλλιά σας, κατά προτίμηση με επαγγελματικά ήπια σαμπουάν κι ανάλογα προϊόντα για τον ήλιο, που είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση, προστατεύουν τα μαλλιά από την ηλιακή ακτινοβολία και τους προσφέρουν ενυδάτωση.

Επίσης, αποφύγετε όσο μπορείτε το πιστολάκι για να μην ταλαιπωρείτε την τρίχα σας περαιτέρω, και φροντίστε πριν και μετά από τις διακοπές να κουρέψετε ελαφρά τα μαλλιά σας, και να καθαρίσετε την ψαλίδα,  ώστε να δυναμώσουν. Καλά κολύμπια!