Στην αγορά των plug – in υβριδικών μοντέλων επενδύει η Skoda, φίρμα που θα λανσάρει, μέσα στο 2019, το νέο της Skoda Superb στην πιο …οικολογική του εκδοχή. Συγκεκριμένα, το πολυτελές, μεγάλο αυτοκίνητο της τσέχικης φίρμας, που εισήλθε  πριν από λίγες ημέρες στην γραμμή παραγωγής θα προσφέρεται για πρώτη φορά και σε υβριδική εκδοχή, με plug – in λειτουργία που θα το επιτρέπει να κινείται μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα για τουλάχιστον 55 χιλιόμετρα.

Το νέο υβριδικό θα φέρει μοτέρ TSi 1,4 λίτρων που σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα θα αποδίδει 218 ίππους.  Η συνολική του αυτονομία θα αγγίζει τα 850 χιλιόμετρα!

Η φόρτιση διαρκεί 3 ώρες και 30 λεπτά (με φορτιστή 3,6 kW) ενώ η μπαταρία φορτίζει αυτόματα και κατά τη διάρκεια της οδήγησης μέσω του κινητήρα και του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Επίσης, ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα από τρεις λειτουργίες οδήγησης Sport mode (σπορ), E-mode (ηλεκτρική) και Hybrid mode (υβριδική). Σύμφωνα με τη Škoda, οι εκπομπές ρύπων περιορίζονται στα 40 g/km.