Ποια είναι η γνώμη σας για την σημερινή πορεία της αγοράς των Ελαφρών Επαγγελματικών οχημάτων στην χώρα μας;

Είναι ενθαρρυντικό ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια σταθερή αύξηση στην αγορά  των ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων που ουσιαστικά δείχνει ότι πιθανότατα η οικονομία σταθεροποιείται αλλά σίγουρα δεν υπάρχουν ακόμη σημάδια σημαντικής ανάκαμψης.

Είναι επίσης σημαντικό, ότι δεν διαβλέπουμε πτωτική τάση τα επόμενα χρόνια αλλά μια μικρή αύξηση που σε καμία περίπτωση, όμως με βάση τα σημερινά οικονομικά δεδομένα δεν μπορεί να υπερβεί εύκολα το 10% σε ετήσια βάση.

Ενθαρρυντικά  επίσης είναι τα στοιχεία που δημοσιεύονται από διάφορους φορείς όπως ο ΙΟΒΕ (έρευνα οικονομικής συγκυρίας  ), όπου έχουν βελτιωθεί σημαντικά οι επιχειρηματικές προσδοκίες και το ίδιο προβλέπεται μέχρι τα τέλη του έτους. Επίσης βελτιώνεται και η καταναλωτική εμπιστοσύνη. Tαυτόχρονα όμως , η σταθερά αυξητική πορεία πωλήσεων μεταχειρισμένων επαγγελματικών αυτοκινήτων, κυρίως εισαγωγής και αμφιβόλου φυσικά ποιότητας δείχνει τόσο την περιορισμένη δυναμική της πραγματικής οικονομίας αλλά και αναβλητικότητα για νέες αγορές με βάση το σημερινό οικονομικό περιβάλλον. Κάτι το οποίο φιλοδοξούμε  σύντομα να αλλάξει.  Ο στόλος σήμερα είναι ιδιαίτερα γερασμένος και σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από τον Σ.Ε.Α.Α (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) ο στόλος ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων (μικρό βάρος μέχρι 3,5 t) προσεγγίζει ηλικιακά τα 20 έτη. Αυτό το νούμερο πραγματικά είναι υψηλό συγκρινόμενο με το μέσο Ευρωπαϊκό που είναι κάτω από τα 13 έτη και μας δίνει αυτόματα τόσο μια αίσθηση για την ποιότητα των επαγγελματικών αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα σήμερα και τι αυτό μπορεί να σημαίνει στον κρίσιμο τομέα της ασφάλειας των μεταφορών, των  συνεπειών στη ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά και στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν γερασμένα αυτοκίνητα.

Πως εκτιμάται ότι θα κινηθούν οι πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων το 2019;

Η αγορά των ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων το 2019 θα ξεπεράσει τις  7.500 μονάδες παρουσιάζοντας   μια αύξηση της τάξεως περίπου του 10%  σε σχέση με το 2018 όπου η αγορά έκλεισε στις 6.847 αυτοκίνητα. Η αγορά βρίσκεται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα, όμως όπως αναφέρθηκε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι  δεν διαβλέπουμε πτωτική τάση τα επόμενα χρόνια αλλά σταθερή αύξηση.

 Ποια μοντέλα σας αναμένεται να αναβαθμιστούν το επόμενο διάστημα;

Πολύ σύντομα σχεδόν όλη η γκάμα επαγγελματικών οχημάτων θα ανανεωθεί. Φέτος αναμένουμε το ανανεωμένο Transporter ενώ τα επόμενα δύο χρόνια σε συνδυασμό με το λανσάρισμα ηλεκτροκίνητων εκδόσεων όπως το e – Crafter, η γκάμα των επαγγελματικών αυτοκινήτων Volkswagen θα είναι εξ ολοκλήρου νέα.

Η ηλεκτροκίνηση θέτει νέα δεδομένα στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Πόσο θα επηρεάσει τις εξελίξεις και στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων και τι περιμένουμε σε αυτόν τον τομέα από την VW στα βαν ή και τα μικρότερα βανέτ;

Η ηλεκτροκίνηση  σίγουρα θέτει νέα δεδομένα κάτι που φάνηκε με εμφατικό τρόπο στην τελευταία  Διεθνή Έκθεση επαγγελματικών Οχημάτων  στο Ανόβερο (ΙΑΑ) όπου  όλοι οι κατασκευαστές  παρουσίασαν   το μέλλον της αυτοκίνησης και στα επαγγελματικά αυτοκίνητα, την Ηλεκτροκίνηση. Η συγκεκριμένη τεχνολογία γρήγορα θα μπει και στην αγορά των επαγγελματικών οχημάτων  , μειώνοντας   το  TCO και συμβάλλοντας  σημαντικά ώστε  η συνολική εμπορική δραστηριότητα του επαγγελματία  να είναι  πολύ πιο αποδοτική

Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα, οδηγώντας τις εξελίξεις, παρουσίασε ηλεκτροκίνητες εκδόσεις για σχεδόν ολόκληρη την γκάμα οι οποίες  είναι ήδη διαθέσιμες (e – Crafter) ή θα είναι διαθέσιμες στο άμεσο μέλλον όπως το  I.D. Buzz Cargo.

Το I.D. Buzz Cargo , αποτελεί  το απόλυτο Van του μέλλοντος. Το συγκεκριμένο concept που δεν θα αργήσει να λανσαριστεί,  θα δίνει  δυνατότητα μεταφοράς  εμπορευμάτων και αγαθών βάρους  έως και 800 κιλών, σε αποστάσεις που ξεπερνούν τα 550 χλμ  με ένα ηλεκτικό μοτέρ απόδοσης 204 ίππων.H διαθεσιμότητα ηλεκτροκίνητων εκδόσεων σε ολόκληρη την γκάμα επαγγελματικών οχημάτων Volkswagen θα είναι σύντομα γεγονός. Αυτό όμως που αποτελεί στόχο για όλους τους κατασκευαστές είναι αυτή η νέα τεχνολογία να γίνει σύντομα προσιτή για τους δυνητικούς μας πελάτες, τους επαγγελματίες. Αυτός είναι ο στόχος της Volkswagen επαγγελματικά Οχήματα για το άμεσο μέλλον.

Ποια είναι τα σημεία στα οποία πιστεύετε ότι υπερτερεί η αντιπροσωπεία της VW στην χώρα μας στον τομέα της πώλησης ενός καινούργιου ελαφρού φορτηγού; Τo after sales, τα χρηματοδοτικά, οι εγγυήσεις, το δίκτυο πώλησης;  

H kosmocar – Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα διαθέτει σήμερα πανελλαδικά  40 σημεία πώλησης επαγγελματικών Οχημάτων και συνολικά 44 σημεία after sales  . Αποτελούμε ίσως την μοναδική εταιρεία στον χώρο που διαθέτει στόλο επαγγελματικών οχημάτων που μπορεί να παραχωρηθεί σε δυνητικούς πελάτες και να δοκιμαστεί σε καθημερινές συνθήκες εργασίας, κάποια από τα οποία φέρουν και κάποιου είδους μετασκευής όπως ψυγείο. Το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών στο after sales σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές συντήρησης και ανταλλακτικών δίνουν σίγουρα ακόμα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Σε συνεργασία με την  Volkswagen bank προσφέρουμε ιδιαίτερα ελκυστικά προγράμματα χρηματοδότησης με πολύ χαμηλά επιτόκια και προκαταβολές που φθάνουν μόλις το 15% αλλά  άτοκα προγράμματα  σε συγκεκριμένα μοντέλα όπως το Caddy διευκολύνοντας σημαντικά την απόκτηση ενός επαγγελματικού αυτοκινήτου. Γνωρίζουμε τις ανάγκες του σύγχρονου επαγγελματία και προσπαθούμε καθημερινά  να αποτελούμε τον ιδανικό συνεργάτη και να ανταποκρινόμαστε στις υψηλές απαιτήσεις του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.