Η είδηση είναι συγκεκριμένη και προκαλεί εκ πρώτης όψεως έκπληξη. Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, συναντήθηκε στην πόλη του, τη Ραφήνα, με τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ κι επικεφαλής της πολύπαθης εταιρείας Aegean, Δημήτρη Μελισσανίδη.

Η έκπληξη δεν είναι αυτή καθ’ αυτήν η συνάντηση, άλλωστε παλαιόθεν οι σχέσεις των δύο ήταν άριστες.

Η έκπληξη είναι ότι η συνάντηση έγινε σε δημόσια θέα, και συγκεκριμένα στην ταβέρνα «Ο Γιώργος».

Κάποιοι που άκουσαν την είδηση θυμήθηκαν το παλιό, αλλά αγαπημένο τραγουδάκι «στου γιαλού τα βοτσαλάκια».

Θυμήθηκαν εκεί που λέει «κι μαμά τους η κυρία καβουρίνα, πάει τσάρκα με τον σμπάρο στη Ραφήνα. Κι όλο κλαίνε τα καβουράκια, στου γιαλού τα βοτσαλάκια».

Δεν ξέρουμε αν οι δύο άνδρες έφαγαν καβούρια, σμπάρους ή κωλοχτύπες, ούτε ποιοι κλαίνει. Αλλωστε η ταβέρνα είναι γνωστή στους καλοφαγάδες που θέλουν να πιουν το ουζάκι τους με εκλεκτούς μεζέδες.

Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής, επιλέγει δημόσια να πάει να φάει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, σε μια χρονική στιγμή που τα διακυβεύματα είναι πολλά.

Κατ’ αρχάς, ο κ. Μελισσανίδης έχει διάφορα προβλήματα με την εταιρεία Aegean Marine, και στην Αμερική η υπόθεση χαρακτηρίζεται ως τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο.

Κατά δεύτερον, είναι ανοικτή ακόμη η υπόθεση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα λεφτά που ήθελε να δώσει η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ σε συγκεκριμένες ΠΑΕ.

Κατά τρίτον, είναι παγκοίνως γνωστό ότι το μεγαλεπίβολο έργο της «Αγιά Σοφιάς», το νέο γήπεδο της ΑΕΚ δηλαδή, επί της ουσίας γίνεται με κρατικό χρήμα και ο ιδιοκτήτης δεν βάζει και πολύ το χέρι στην τσέπη.

Κατά τέταρτο, έχει ενδιαφέρον, μία εβδομάδα μετά τις εκλογές και την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ να συναντιέται ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος στήριξε –φαινομενικά- τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με έναν απηνή διώκτη της Νέας Δημοκρατίας.

Τουλάχιστον έτσι φαίνεται αν διαβάσει κανείς την εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία ουκ ολίγες φορές είχε μετατραπεί σε «ντουντούκα» του ΣΥΡΙΖΑ, καλύτερη μάλιστα κι από την «Αυγή» καθώς έβρισκε ευήκοα ώτα και στα δεξιά.

Ακρως καραμανλική εφημερίδα η «Δημοκρατία», θρυλείται ότι έχει σχέση με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Κι αν όντως είναι έτσι απαντώνται και οι απορίες για τον σκοπό της συνάντησής τους.

Ενδεχομένως, ο κ. Καραμανλής να ήθελε να τον ευχαριστήσει έμπρακτα για τη στήριξη που του παρέχει συχνά – πυκνά. Τέτοιες «αγιογραφίες» για τον πρώην πρωθυπουργό, ούτε οι πιο φανατικοί καραμανλικοί δεν έκαναν.

Και τέτοια μάχη για να μην εκλεγεί ο Μητσοτάκης, δεν έδωσε ούτε η «Εφημερίδα των Συντακτών», το έκανε μόνο η «Δημοκρατία». Επομένως μένει το ερώτημα γιατί να συναντηθεί με τον Μελισσανίδη.

Ισως, πάλι ο κ. Μελισσανίδης να μην έχει καμιά σχέση με όλα αυτά και απλά να δέχθηκε την πρόσκληση για ένα λουκούλλειο δείπνο στου γιαλού τα βοτσαλάκια, με έναν αδελφικό φίλο.

Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε και τι έφαγαν (ή ποιους έφαγαν), όπως και τι θα πει για το δείπνο αυτό ο Κώστας Καραμανλής στον Κυριάκο Μητσοτάκη την Τετάρτη που θα συναντηθούν.

Μπορεί, πάντως, απλά να συζήτησαν για το ποιος θα πάρει φέτος το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός (φανατικός οπαδός του οποίου είναι ο πρώην πρωθυπουργός αλλά χρόνια τώρα τρώει πίκρες) ή η ΑΕΚ που δεν στέκει καλά στα πόδια της, παρ’ ότι ετοιμάζεται να μπει στην Αγιά Σοφιά;