Καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τη δράση και την επιρροή του κινήματος #MeToo στο Χόλιγουντ, όταν αντί να περιορίζεται στο τι γίνεται αυτή τη στιγμή και στο πώς θα εξασφαλιστεί ένα δικαιότερο μέλλον, πηγαίνει και στο παρελθόν σαν να προσπαθεί να… σβήσει την Ιστορία.

Ενώ κανείς δεν διαφωνεί με την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και σωστών συνθηκών εργασίας, χωρίς φαινόμενα τύπου Χάρβεϊ Γουάινστιν, είναι λίγο υπερβολικό να εξαφανίζονται σκηνές παλαιότερων ταινιών επειδή σήμερα δεν έρχονται σε αντίθεση με τις θέσεις του #MeToo.

Αυτό ακριβώς έγινε με την ταινία «Toy Story 2», που μαζί με όλες τις υπόλοιπες της σειράς επανακυκλοφόρησε σε έκδοση 4Κ Ultra HD με αφορμή την πρόσφατη έξοδο του «Toy Story 4» στους κινηματογράφους. Ομως από το φινάλε της, όπου βλέπουμε ένα μοντάζ από (ψεύτικα) λάθη και κομμένες σκηνές, κόπηκε μία σκηνή που δείχνει τον χαρακτήρα Stinky Pete να υπόσχεται ρόλο στο «Toy Story 3» σε δύο κούκλες Μπάρμπι.

Ναι, παραπέμπει στον Γουάινστιν και στα κάστινγκ που έκανε στους… καναπέδες του· ναι, δεν πρέπει να γίνονται έτσι οι δουλειές στο Χόλιγουντ. Αλλά αν δεν μπορούμε ούτε να σατιρίσουμε αυτές τις πρακτικές, μάλλον έχουμε πρόβλημα. Και αν αρχίσουμε να κόβουμε από παλιότερες ταινίες σκηνές που σήμερα δεν θεωρούνται πολιτικώς ορθές, έχουμε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα…