Η Πανσέληνος και μερική έκλειψη της Σελήνης στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερου που θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, στις 17/7, σφραγίζει την εβδομάδα που μόλις άρχισε κι όχι μόνο, και οι περισσότεροι ήδη νιώθουμε την ενέργειά της.

Παρόλο που είμαστε στη μέση του καλοκαιριού και ο νους μας θα έπρεπε να είναι στις καλοκαιρινές διακοπές κι άλλα τέτοια ανάλαφρα ζητήματα, η μεταμορφωτική αυτή Σελήνη που καταφθάνει λίγο πριν πραγματοποιηθεί επικεντρώνει την προσοχή μας στα επαγγελματικά, νέες ευθύνες που καλούμαστε να  αναλάβουμε και εκκρεμείς υποχρεώσεις, καθώς εντείνει την διάθεση να ξεχωρίσουμε και να εξελιχθούμε.

Βοηθητικά λειτουργεί το τρίγωνό της με τον Ουρανό στον Ταύρο που μας χαρίζει διορατικότητα και κάνει το μυαλό μας να γεννάει πρωτότυπες ιδέες που θα βοηθήσουν στην επίλυση των θεμάτων που μας απασχολούν. Εν ολίγοις δύσκολα θα χαλαρώσουμε οπότε φροντίστε να απολαύσετε την καθημερινότητά σας στη δουλειά, αντιμετωπίζοντας με ψυχραιμία και χιούμορ ενδεχόμενες αγενείς συμπεριφορές κ.ο.κ.

Περισσότερο επηρεάζονται φυσικά οι Αιγόκεροι, που έχουν τη δυνατότητα όχι απλά να κερδίσουν κι… άλλους πόντους στη δουλειά, αλλά να… οδηγήσουν τις εξελίξεις, κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Καρκίνοι, Κριοί και Ζυγοίσας απασχολούν όσα συμβαίνουν σε σπίτι και σε δουλειά. Ίσως νιώθετε ότι δεν εκτιμάται η προσπάθειά σας αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα, αφήστε τον χρόνο να λειτουργήσει υπέρ σας.

Δίδυμοι και Τοξότες κλείστε τις εκκρεμότητές σας, οικονομικές κι όχι μόνο, γιατί θα τις βρείτε μπροστά σας.

Καλό είναι άπαντες να έχουμε υπόψιν ότι η Πανσέληνος και Σεληνιακή έκλειψη που έρχεται και θα είναι η ορατή στην Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα σημαντική αστρολογικά, ρίχνει την σκιά της βαριά, επηρεάζει και την ψυχολογία μας, δρομολογώντας ξεσπάσματα, στενόχωρα περιστατικά αλλά και ξεκαθαρίσματα στις σχέσεις μας. Σε αυτά συνηγορούν η συμμετοχή του Πλούτωνα και η αντίθεση Αφροδίτης-Κρόνου, που την συνοδεύουν.

Βέβαια ενίοτε χρειάζεται κάποια πράγματα να λέγονται με το όνομά τους, και γενικότερα προβληματικές καταστάσεις να εντοπίζονται ώστε στη συνέχεια να λαμβάνονται αποφάσεις, που απαιτούνται για την εξισορρόπηση και την επίλυσή τους, και να είναι δυνατή μια νέα αρχή, πέρα από τις όποιες ψευδαισθήσεις.

Το φαινόμενο θυμίζουμε επηρεάζει άμεσα τους γεννημένους σε ζώδια του παρορμητικού Σταυρού , δηλαδή Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους, αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο, σελήνη, προσωπικούς πλανήτες (Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) στα προαναφερόμενα ζώδια. Ψυχραιμία…