Στο Άπελντοορν, είχαμε την πρώτη γνωριμία του Αμπέλ Φερέιρα με τους παίκτες του, στο Χορστ όμως θα γίνει το τελικό μοντάρισμα, ενόψει των αγώνων για τα προκριματικά του Champions League.

Ο Δικέφαλος του Βορρά θα βρεθεί εκ’ νέου από την ερχόμενη Πέμπτη (18/7) στην Ολλανδία για να βάλει τις βάσεις γι’ αυτό που θα δούμε όλη την χρονιά. Οι Θεσσαλονικείς θα παραμείνει μέχρι τις 28 του μηνάς, οπότε και θα επιστρέφει ξανά στη βάση τους για να φορτσάρει ενόψει του πρώτου επίσημου αγώνα της νέας σεζόν.

Ο Αμπέλ Φερέιρα ελπίζει να έχει μαζί του στην Ολλανδία και τον αμυντικό χαφ, που του λείπει, προκειμένου να δουλέψει απρόσκοπτα ενόψει των αγώνων για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Γι’ αυτό άλλωστε το λόγω ταξίδεψε και αυτός στην Πορτογαλία προκειμένου να βοηθήσει ώστε να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Ζοάο Παλίνια.

Στο δεύτερο στάδιο προετοιμασίας του, ο ΠΑΟΚ θα δώσει τέσσερα φιλικά παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 20 του μηνός θα αγωνιστεί κόντρα στη Σεντ Τρούιντεν, ενώ τρεις ημέρες αργότερα θα αντιμετωπίσει την Αντερλεχτ. Μια ημέρα πριν επιστρέφει στην Ελλάδα, θα δώσει δύο φιλικά, ένα το πρωί και ένα το απόγευμα, με Φορτούνα Σιτάρντ, την πρώην ομάδα του Λάζαρου Λάμπρου και την Αλ Τααβόν αντίστοιχα.