Τις φασιστικές ιδέες του αρχίζει να υποστηρίζει με πάθος δηλητηριάζοντας τον ανθρώπινο πολιτισμό ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, όπως άλλωστε είχε προϊδεάσει ότι θα κάνει ήδη μετά την επιτυχία του στις ευρωεκλογές.

Σε νέο ακροδεξιο παραλήρημα με έμπνευση από την Ουκρανία αυτή τη φορά, ζητά δημοψήφισμα για αυστηροποίηση των ποινών για συγκεκριμένα εγκλήματα, και καλεί τους Έλληνες να αποφασίσουν για την επαναφορά  της θανατικής ποινής.

Ειδικότερα, με αφορμή «την απόφαση της Ουκρανίας για χημικό ευνουχισμό των παιδεραστών» η Ελληνική Λύση ζητά τη διενέργεια δημοψηφίσματος στη χώρα μας, ώστε οι Έλληνες πολίτες να αποφασίσουν, για το ίδιο έγκλημα, μεταξύ τριών επιλογών ποινής, «πρώτη επιλογή η επιβολή του θανάτου. Δεύτερη επιλογή η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και τρίτη επιλογή, αυτή του χημικού ευνουχισμού».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση η Ελληνική Λύση ζητά τη διενέργεια δημοψηφίσματος και για άλλες δύο κατηγορίες εγκληματιών, τους «δουλέμπορους» και τους «εμπόρους ναρκωτικών».

«Σε αυτές τις κατηγορίες οι πολίτες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο εναλλακτικές ποινές. Πρώτη ποινή αυτή του θανάτου και δεύτερη ποινή η ισόβια κάθειρξη. Αλλά ισόβια, σημαίνει για πάντα ισόβια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.