Η Renault δεν θα μπορούσε να μη ρίξει το βάρος της σε ένα μοντέλο που αποδείχθηκε φλέβα χρυσού για την ίδια, μιας και από το 2013 που πρωτολανσαρίστηκε το πρωτοποριακό σε σχεδίαση εκείνη την εποχή Captur – εκτός ότι δέσποζε για μεγάλο χρονικό διάστημα στην κορυφή των πωλήσεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο – κατάφερε να αγγίζει το 1,2 εκατομμύριο πελάτες, αριθμός αξιοζήλευτος για τον υπόλοιπο ανταγωνισμό και σίγουρα δεν θα μπορούσε να μείνει ανεκμετάλλευτος από τη γαλλική φίρμα.

Ετσι, το μικρό crossover της, που ανήκει στη δημοφιλή κατηγορία των B-SUV έδωσε στο Captur δεύτερης γενιάς τον καλύτερο της εαυτό, εφοδιάζοντάς το με όλα τα τεχνολογικά καλούδια που διαθέτει στο «ντουλάπι» της η γαλλική φίρμα, με πιο επιβλητική εμφάνιση – που το κάνει να δείχνει πιο μεγάλο – και κινητήρες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες των καταναλωτών.

Πιο άνετο

Το νέο μοντέλο πατάει στο νέο δάπεδο CMF-B, έχει πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το νέο Clio, ενώ είναι πιο μακρύ από τον προκάτοχό του κατά 11 εκατοστά. Τις λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις του εκμεταλλεύτηκαν και οι σχεδιαστές δίνοντας στους επιβάτες περισσότερο χώρο – κυρίως στους πίσω – ενώ σημαντικό είναι το όφελος και στην εργονομία του μοντέλου, που προσφέρει αποθηκευτικούς χώρους μέσα στην καμπίνα που αγγίζουν τα 27 λίτρα! Στο νέο μοντέλο κερδισμένος είναι και ο χώρος των αποσκευών που αυξήθηκε κατά 81 λίτρα, αγγίζοντας τα 536 λίτρα.

Και plug – in υβριδική έκδοση

Το καλοσχεδιασμένο γαλλικό SUV θα προσφέρεται με τρεις κινητήρες βενζίνης και δύο ντίζελ. Το μικρότερο μοτέρ είναι 1 λίτρου, τρικύλινδρο, με ισχύ 100 ίππους, ενώ ο 1.300άρης που είναι ο επόμενος κινητήρας προσφέρεται σε δύο εκδόσεις 130 και 155 ίππων. Η γκάμα των ντίζελ περιλαμβάνει έναν 1.500άρη της γενιάς Blue dCi με μέγιστη απόδοση 95 ή 115 ίππων. Το πιο σημαντικό νέο, ότι το νέο Captur θα προσφέρεται και σε plug – in υβριδική έκδοση, με υβριδικό σύστημα που αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες και έναν κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων.

Η E-Tec plug-in hybrid έκδοση θα μπορεί να κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά, για απόσταση 45 χιλιομέτρων και με ταχύτητες έως 135χλμ./ώρα. Ο οδηγός μπορεί να ενημερώνεται για όλες τις λειτουργίες από το σύστημα πολυμέσων που στην πλούσια έκδοση φέρει οθόνη 9,3 ιντσών, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων επτά ιντσών είναι στάνταρ.

Το νέο Captur θα το δούμε να κυκλοφορεί στην αγορά στις αρχές του 2020.