Mπορεί να μην υπάρχει κανένα σχέδιο για μαζική παραγωγή ενός αγροτικού από την BMW, όμως, σε κάθε περίπτωση είναι άκρως εντυπωσιακό, ιδιαιτέρως, όταν προέρχεται από ένα πολυτελές SUV.

Το νέο BMW X7 Pick-up βασίζεται στην BMW X7, το πολυτελέστερο και τελευταίο μέλος της οικογένειας BMW X. Φέρει ένα μοτέρ από την έκδοση BMW X7 xDrive40i με ισχύ 340 ίππους.

Το ένα και μοναδικό έκθεμα το απόλαυσαν οι επισκέπτες της φετινής εκδήλωσης BMW Motorrad Days, ανάμεσα στα πολλά και ενδιαφέροντα εκθέματα, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν.

Να σημειωθεί, ότι, η καρότσα είναι χειροποίητη, διαθέτει αερανάρτηση, όλο το τεχνολογικό οπλοστάσιο της φίρμας, ενώ μια ισχυρή μοτοσικλέτα περιπέτειας BMW F 850 GS πάνω στην καρότσα ολοκληρώνει τη μετατροπή.

Το συγκεκριμένο όχημα και η μετατροπή του είναι αποτέλεσμα δώδεκα εκπαιδευόμενων από διάφορους επαγγελματικούς χώρους που ολοκλήρωσαν το έργο τους μέσα σε 12 μήνες.

Μάλιστα, οι εκπαιδευόμενοι ήταν ελεύθεροι να αποφασίσουν για την ιδέα και την υλοποίησή της, χωρίς όμως να υπολογίζουν στην πρόσθετη υποστήριξη των ειδικών που συνήθως παρέχεται στην κατασκευή ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου. Φυσικά, για το συγκεκριμένο μοντέλο δεν υπαρχουν σχέδια ώστε να μπει στην παραγωγή.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ αποτελεί ένα ακόμη κομμάτι από την πρακτική εξάσκηση των μαθητευομένων, καθώς έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν τις ιδιαίτερες δεξιότητές τους. Έχουν καθαρά εκπαιδευτικό χαρακτήρα ενώ, σήμερα, η BMW Group εκπαιδεύει αυτή τη στιγμή σχεδόν 5.000 άτομα σε εννέα χώρες σε όλο τον κόσμο.