Mια πρώτη γεύση για την ηλεκτροκίνηση στις μοτοσικλέτες δίνει η BMW με το πρωτότυπο BMW Motorrad Vision DC Roadster.

Όπως ανέφερε στέλεχος της φίρμας » Η Motorrad συμβολίζει , μεταξύ άλλων και τις φιλοσοφίες οχημάτων μηδενικών ρύπων. Με αυτό το δεδομένο προκύπτει το ερώτημα: τι θα συνέβαινε εάν επρόκειτο να αντικαταστήσουμε τον boxer με έναν ηλεκτροκινητήρα και τη σχετική μπαταρία; Το Vision Bike δείχνει πώς μπορούμε να διατηρήσουμε την ταυτότητα και την εμβληματική σχεδίαση της BMW Motorrad και ταυτόχρονα να προσφέρουμε ένα συναρπαστικό, νέο είδος οδηγικής απόλαυσης», ανέφερε ο Edgar Heinrich, Επικεφαλής Σχεδίασης της BMW Motorrad.

Στην προκειμένη περίπτωση τη θέση του κινητήρα παίρνει μία κάθετα τοποθετημένη μπαταρία ενώ τα στοιχεία ψύξης που προεξέχουν θυμίζουν κινούμενα φτερά και φέρουν ενσωματωμένα βεντιλατέρ.  Ο κυλινδρικός ηλεκτροκινητήρας είναι τοποθετημένος κάτω από τη μπαταρία και απευθείας συνδεδεμένος με τον άξονα μετάδοσης.

https://www.youtube.com/watch?v=ztRw4X8PcKY

Το νέο μοντέλο έχει μια άκρως μινιμαλιστική σχεδίαση με στοιχεία που την κάνουν πραγματικά εντυπωσιακή. Ιδού, λοιπόν, ο προάγγελος της ηλεκτροκίνησης για την βαυαρική εταιρία και στους δύο τροχούς.