Στην κατάσταση που επικρατεί στην ΕΡΤ, τόσο διαχρονικά, όσο και σήμερα, αναφέρθηκε μέσα από την εκπομπή One Talk Weekend ο δημοσιογράφος και πρώην διευθύνοντας σύμβουλος της κρατικής τηλεόρασης, Λάμπης Ταγματάρχης.

Ο κ. Ταγματάρχης υπογράμμισε πως η ΕΡΤ δεν είναι αντικειμενική, κάτι που αποδέχονται και οι ίδιοι με τις πράξεις τους. Μάλιστα, κατέστησε σαφές πως δεν θα επέστρεφε για τρίτη φορά στο κρατικό κανάλι, αφού «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Σε αυτό το πλαίσιο εξήγησε πως «έγιναν πολλά επί θητείας μου, ωστόσο δεν επετεύχθη ο στόχος. Στόχος είναι να έχουμε μια αντικειμενική ΕΡΤ». Βέβαια κατέστησε σαφές πως η μη αντικειμενικότητα «δεν είναι φταίξιμο των εργαζομένων, αλλά της εκάστοτε κυβέρνησης».

Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του «καμία κυβέρνηση δεν ήθελε αντικειμενική ΕΡΤ». Κληθείς να σχολιάσει το κλείσιμο της ΕΡΤ από τον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, απάντησε πως αποτελεί έγκλημα, ωστόσο συμπλήρωσε πως «έγκλημα είναι και το ότι δεν λειτουργεί σωστά».

Αναφορικά με την οργή του κόσμου προς την κρατική τηλεόραση είπε πως «είναι αυστηρός γιατί τη νιώθει κτήμα του, επειδή την πληρώνει». Τέλος, σχολιάζοντας την επικοινωνιακή «στροφή» των πολιτικών που προσπαθούν πλέον να δείχνουν την ανθρώπινη πλευρά τους, είπε πως «ξαφνικά γίναμε φίλοι» και συμπλήρωσε ότι «αντιγράφουμε τις τάσεις και οι τάσεις διεθνώς είναι να μιλάμε προσωπικά».

Πηγή:onetv.gr