Μία ψηφιοποιημένη τοιχογραφία, που απεικονίζει ιπτάμενα χερουβείμ και τους εξοργισμένους Έλληνες θεούς είναι το επίκεντρο του τελευταίου πολυτελούς καταστήματος μόδας Dolce & Gabbana στη Ρώμη, το οποίο δημιουργήθηκε από το στούντιο αρχιτεκτονικής Carbondale.

Σε ένα παλάτι του 16ου αιώνα στην περίφημη Ρωμαϊκή πλατεία Piazza di Spagna, το κατάστημα Dolce & Gabbana σχεδιάστηκε από το στούντιο Carbondale του Παρισιού και της Βραζιλίας για να αναδείξει «μια πόλη συνώνυμη με την μεγαλοπρέπεια και τη μοναδικότητα».

«Η Ρώμη είναι μια μπαρόκ πόλη που χτίστηκε από καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες όπως ο Francesco Borromini και ο Gian Lorenzo Bernin – οι δημιουργίες τους είναι ζωτικής σημασίας και χαρακτηρίζονται από υπερ-πραγματικότητα», εξήγησε το brand.

«Οι σχεδιαστές ήθελαν να επαναφέρουν στην ζωή αυτή τη μπαρόκ έμπνευση με σύγχρονο τρόπο, με σύγχρονα υλικά αλλά και τεχνικές».

Μία από τις πιο πλούσιες λεπτομέρειες διακόσμησης του καταστήματος βρίσκεται σε χώρο του πρώτου ορόφου και είναι η ψηφιοποιημένη τοιχογραφία. Η εικόνα – η οποία παρουσιάζει τα παστέλ σύννεφα, τα χερουβείμ και τις αρχαίες ελληνικές θεότητες, Ηρακλή και Αθηνά – σαρώθηκε ψηφιακά από μια αυθεντική τοιχογραφία του αυστριακού ζωγράφου του 18ου αιώνα Paul Troger.

Προβάλλεται έπειτα στην οροφή που είναι γεμάτη από led γιγαντιαίες οθόνες ενώ ο καθρέφτης από το δάπεδο μέχρι την οροφή σε έναν περιφερειακό τοίχο κάνει τον χώρο να φαίνεται ότι έχει μια μεγαλοπρεπή θολωτή οροφή.

Τα κυκλικά ψηφιδωτά έχουν επίσης ενσωματωθεί στα γυαλιστερά δάπεδα και σχηματίζουν τις λέξεις παράδεισος, αγάπη και ομορφιά.