Τι καλύτερο υπάρχει για να ξεδιψάσεις αλλά και να πάρεις τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεσαι κατακαλόκαιρο από ένα δροσερό και χορταστικό smoothie, που παρασκευάζεται από φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Ακολουθούν οδηγίες παρασκευής για πέντε  απολαυστικά, φρουτένια, αρωματικά και σοκολατένια smoothies, που θα λατρέψουν ακόμη και οι μικροί που δεν αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά.

Με κεράσια, βανίλια και αμύγδαλο

Ένα μοναδικό σε χρώμα, άρωμα και γεύση smoothie με κεράσια, εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου.

Υλικά

400 γραμμάρια κεράσια

300 ml γάλα πλήρες αγελαδινό

90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2,5ml εκχύλισμα βανίλιας

2ml εκχύλισμα αμυγδάλου

1 πρέζα αλάτι

1 φλιτζάνι τσαγιού πάγο

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια. Στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε τα κουκούτσια, βάζουμε σε μπολ και τοποθετούμε στην κατάψυξη να παγώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες. Μετά, τα ρίχνουμε όπως είναι παγωμένα στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου, το αλάτι και τον πάγο και χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν τα κεράσια και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και σερβίρουμε αμέσως.

Με μπανάνα, φυστικοβούτυρο και κακάο

Λαχταριστό, φρουτένιο και σοκολατένιο!

Υλικά

2 μπανάνες

120 γραμμάρια φιστικοβούτυρο

40 γρ. κακάο σε σκόνη

160ml νερό παγωμένο

30 γρ. σοκολάτας κουβερτούρα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις τοποθετούμε στο μπλέντερ μαζί με το φιστικοβούτυρο, το κακάο και το νερό. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν οι μπανάνες και να έχουμε ένα ομοιογενές πηχτό μείγμα. Μοιράζουμε το smoothie σε δύο ψηλά ποτήρια και γαρνίρουμε με λίγη σοκολάτα, αφού την τρίψετε στη λεπτή πλευρά του τρίφτη.

Με γιαούρτι και φράουλες, αλλά και μπανάνα

Εύκολο και απολαυστικό, σε δυο εκδοχές με φράουλες, αλλά και μπανάνα.

Υλικά

400 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες αγελαδινό

480ml γάλα πλήρες αγελαδινό

2 μπανάνες

320 γρ. φράουλες

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια τους και τις κόβουμε στη μέση. Ρίχνουμε στο μπλέντερ το μισό γιαούρτι με το μισό γάλα και τις μπανάνες και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αδειάζουμε το smoothie μπανάνας σε 2 χαμηλά ποτήρια και κατόπιν φτιάχνουμε το ίδιο με τη φράουλα πολτοποιώντας στο μπλέντερ το υπόλοιπο γιαούρτι με το υπόλοιπο γάλα και τις φράουλες. Αδειάζουμε και το smoothie φράουλας σε 2 χαμηλά ποτήρια και σερβίρουμε.

Με σπανάκι, μήλο και ακτινίδιο

Υγιεινό και με μικρή θερμιδική αξία.

Υλικά

1 φλιτζάνι τσαγιού φύλλα από σπανάκι

1 πράσινο μήλο με τη φλούδα του, σε μικρά κομμάτια

1 ακτινίδιο

50 γρ. μαϊντανό φρέσκο (περίπου 1/3 φλιτζ. τσαγ.)

χυμό από 1 λεμόνι

2 γρ. κανέλα σε σκόνη

300 ml νερό παγωμένο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το σπανάκι και το μαϊντανό, αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και κατόπιν στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Καθαρίζουμε το ακτινίδιο από τη φλούδα του και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Πλένουμε καλά το μήλο, αφαιρώντας το κοτσάνι και τα κουκούτσια του και κόβουμε με τη φλούδα του σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε το κομμένο μήλο στο μπλέντερ μαζί με τα κομμάτια του ακτινιδίου, το σπανάκι και το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, την κανέλα και το παγωμένο νερό. Χτυπάμε καλά μέχρι να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζουμε το smoothie σε 4 χαμηλά ποτήρια και σερβίρουμε.

Με πεπόνι, γιαούρτι και φύλλα μέντας

Δροσερό και λαχταριστό.

Υλικά

1 πεπόνι ώριμο, σε μικρά κομμάτια

400 γραμμάρια γιαούρτι αγελαδινό 2% λιπαρά

60 γρ. μέλι

30 ml χυμό λάιμ φρέσκου

8 φύλλα μέντας, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το γιαούρτι, το μέλι και το χυμό λάιμ και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το πεπόνι και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζουμε το smoothie σε χαμηλά ποτήρια και βάζουμε τα στο ψυγείο για 30΄-60΄ να κρυώσει. Όταν σερβίρουμε γαρνίρουμε με φυλλαράκια μέντας.