Έκκληση για δίκαιη μοιρασιά του φυσικού αερίου της Μεσογείου και της Κύπρου απηύθυνε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας παράλληλα πως το μόνο πράγμα που θέλει η Άγκυρα με τις πρόσφατες δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο είναι να «εγγυηθεί ότι τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων γίνονται αποδεκτά από την ελληνοκυπριακή διοίκηση, την Ελλάδα, την ΕΕ και όλους τους άλλους».

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνόδου για τη Μεσόγειο, ο τούρκος υπουργός θέλησε να στείλει ένα σαφές, όπως είπε, μήνυμα ότι μοναδική επιθυμία της Άγκυρας είναι να μοιραστούν από κοινού οι υδρογονάνθρακες γύρω από την Κύπρο και στη Μεσόγειο.

«Σήμερα το θέμα του διαμοιρασμού του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο και γύρω από την Κύπρο είναι ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα. Εμείς δεν βλέπουμε το φυσικό αέριο γύρω από την Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο ως ένα ζήτημα που μας διχάζει, ούτε θέλουμε να το βλέπουμε έτσι. Αντίθετα, επιθυμούμε να ενισχύσουμε την ευημερία και τη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου, να μοιραστούμε από κοινού τις πηγές γύρω από την Κύπρο και τη Μεσόγειο» ανέφερε.

«Εμείς μόνο ένα πράγμα θέλουμε: να τεθούν υπό εγγύηση τα δικαιώματα του Τουρκοκυπριακού λαού, τα οποία να αποδέχονται όλοι, ΕΕ, ελληνοκυπριακή πλευρά και Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ αυτό που ζητούμε; Είναι τόσο απλό. Θα μάθουμε να μοιραζόμαστε. Όταν συμμορφωνόμαστε με το δίκαιο και όταν μοιραζόμαστε, τότε και λύση έρχεται και δεν δημιουργείται κανένα πρόβλημα στο θέμα της μοιρασιάς των πηγών ενέργειας. Ασφαλώς και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας σε αυτό το θέμα» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από