«Καμπανάκι» για την τουρκική προκλητικότητα αλλά και για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης χτύπησε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι στραμμένη στο εσωτερικό και στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

«Πρέπει όμως να σταματήσει άμεσα γιατί βλάπτει σοβαρά το εθνικό συμφέρον και την Ελλάδα μας. Ας το καταλάβουν επιτέλους» ανέφερε ο κ. Κωσταράκος με ανάρτησή του στο Facebook.

Στην ανάρτησή του αναφέρει ότι η εξωτερική πολιτική δεν πρέπει να γίνεται με τα μάτια στραμμένα στις εκλογές της 7ης Ιουλίου προσθέτοντας ότι η Τουρκία προσπαθεί να αμφισβητήσει και να αναθεωρήσει τις διεθνείς συνθήκες που καθορίζουν τα σύνορα σε ξηρά και θάλασσα στην ευρύτερη περιοχή μας και να αναβαθμίσει τον ρόλο της διεκδικώντας από το διεθνές κατεστημένο μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, νέες τακτικές συμμαχίες με τους παραδοσιακούς στρατηγικούς της αντιπάλους, καθώς και αναγνώριση ρόλου μεγάλης περιφερειακής δύναμης.

Ο κ. Κωσταράκος υπογράμμισε πως η κατάσταση με τη γειτονική χώρα είναι κρίσιμη και απαιτείται  σοβαρή εκτίμηση καταστάσεως, εθνικός σχεδιασμός και λήψη αποφάσεων που θα καθορίσουν τη θέση και την πορεία της χώρας για το επόμενο διάστημα. «Το ενδεχόμενο πραγματικών γεωτρήσεων στην Κυπριακή ΑΟΖ, η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, οι εκλογές στην Κωνσταντινούπολη ‪στις 23 Ιουνίου‬ και η συνάντηση Ερντογάν – Τραμπ στις 27-29 Ιουνίου αποτελούν τα πιο κοντινά, χρονικά, «αποφασιστικά σημεία» της σχεδίασής μας. Η ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να ενισχυθεί και όλα τα απαραίτητα αποτρεπτικά μέτρα πρέπει να ληφθούν έγκαιρα. Η εθνική ομοψυχία είναι απολύτως απαραίτητη» σημείωσε.

Ωστόσο, ο κ. Κωσταράκος αναρωτιέται πως  αντιδρά η Κυβέρνηση σε όλα αυτά; «Δυστυχώς με ενέργειες που εκπορεύονται όχι από το εθνικό συμφέρον αλλά από την ανάγκη επίδειξης αποφασιστικότητας με το βλέμμα στις εθνικές εκλογές του Ιουλίου. Συγκλήθηκε το ΚΥΣΕΑ την περασμένη Κυριακή, οδηγώντας στην διακοπή προεκλογικών περιοδειών και με ευρεία προβολή από τα ΜΜΕ. Πολύ σωστή ενέργεια, μόνο που έπρεπε να είχε γίνει πριν από τρεις μήνες ή και νωρίτερα, όταν άρχισε να συγκεκριμενοποιείται το τουρκικό σχέδιο εισβολής στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τότε όμως η Κυβέρνηση έκρινε ότι δεν το χρειαζόταν, καθώς τα δυσάρεστα εκλογικά αποτελέσματα των ευροεκλογών δεν υπήρχαν ακόμα».

Δείτε ολόκληρη του ανάρτηση Κωσταράκου