«Εως τα μέσα της επόμενης δεκαετίας, προσδοκούμε ότι το ένα τρίτο όλων των αυτοκινήτων που θα διαθέτουμε στην αγορά να είναι πλήρως αυτόνομα» δήλωσε ο πρόεδρος της Volvo Cars, Χόκαν Σάμιουελσον. Στόχος της Volvo να σχεδιάζει ένα παρόμοιο πρωτότυπο αυτόνομο όχημα που θα αποτελέσει τη βάση για την παρουσίαση των μελλοντικών αυτόνομων αυτοκινήτων της στις αρχές της δεκαετίας του 2020.

Πριν από λίγες ημέρες, η Volvo ανακοίνωσε ότι, στοχεύει στην ανάπτυξη έχοντας στο «πλευρό» της, την Uber, την κορυφαία εταιρεία μετακινήσεων.

Πρόκειται, για το επόμενο βήμα της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες, με το αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο να είναι πλέον γεγονός.

Το πρώτο αυτόνομο αυτοκίνητο είναι ένα Volvo XC90, που φέρει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Uber. Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά του μοντέλου είναι και κάποια εφεδρικά συστήματα που συνδέονται με τις λειτουργίες τιμονιού και φρένων, ώστε σε περίπτωση κάποιου προβλήματος στο σύστημα αυτόνομης οδήγησης, αυτά, να εξασφαλίσουν τη ακινητοποίηση του, σε ασφαλές σημείο.