H AvtoVAZ δείχνει να ξυπνάει από την χειμερινή της νάρκη και τις τελευταίες εβδομάδες «βομβαρδίζει» τα social media με πληροφορίες για το νέο Niva . Έτσι, η ρώσικη αυτοκινητοβιομηχανία έδωσε ακόμη περισσότερες πληροφορίς για το νέο της μοντέλο, που σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με το προγενέστερο – και σίγουρα εδώ και δεκατίες τεχνολογικά και σχεδιαστικά μοντέλο ( ανεξάρτητα αν ακόμη και σήμερα έχει φανατικούς οπαδούς).

Το νέο SUV έχει πιο δυναμική εμφάνιση,  ενώ πολλά στοιχεία απο την σχεδίαση του θα υιοθετηθούν απο το  πρωτότυπο μοντέλο 4×4 Vision που έκανε πρεμιέρα το 2018 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Μόσχας.

Θα έχει μήκος 4,2 μ., θα είναι 5θυρο και θα διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος για να μπορεί να κινείται άνετα εκτός δρόμου.

Πάντως, παρά την αναμονή του επομενου Niva, το υπάρχον Lada 4×4 (Niva), συνεχίζει να παράγεται κανονικά, και ασταμάτητα εδώ και τέσσερις δεκαετίες ενώ, ανέλπιστα, σημειώνει και καλές πωλήσεις – μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2019, πουλήθηκαν 10.381 οχήματα.