Μια συνταγή για σολομό που θα λατρέψετε, καθώς το αγαπημένο και πανεύκολο στο μαγείρεμά του ψάρι φτιάχνεται σοτέ και συνδυάζεται ιδανικά  με σπανάκι και ντοματίνια.

 

Υλικά

600 γραμμάρια σολομό χωρίς κόκκαλα

4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

6-8 κ.σ. χυμό λεμονιού

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 κολοκυθάκια

200 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

300 γρ. σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο

2 κουταλιές γλυκού θυμάρι φρέσκο (τα φύλλα)

2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο

τριμμένο φουντούκι, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο του σολομού σε κάθετες μερίδες (100-150 γρ.) και το χαράζουμε με ένα μαχαίρι διαγώνια από τη μεριά της πέτσας 2 φορές για να ψηθεί καλύτερα το ψάρι. Πασπαλίζουμε με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και δίνουμε χρώμα στο σολομό πρώτα από τη μεριά της πέτσας, πιέζοντας ελαφρά με μία σπάτουλα. Το ψάρι θα έχει πάρει χρώμα όταν με τη σπάτουλα πάμε να το γυρίσουμε από την άλλη πλευρά και ξεκολλάει εύκολα από το τηγάνι. Στη συνέχεια, δίνουμε χρώμα και από τις υπόλοιπες πλευρές και σβήνουμε με κρέμα βαλσαμικού και λεμόνι. Μόλις δέσουν τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά. Παράλληλα ετοιμάζουμε και τα συνοδευτικά. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε χοντρές ροδέλες πάχους 1 εκ. Ρίχνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα κολοκυθάκια. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το σπανάκι  και το σοτάρουμε και αυτό για 2 λεπτά για να χάσει τον όγκο του. Προσθέτουμε και τα ντοματίνια και λίγο φρέσκο θυμάρι και τα σοτάρουμε και αυτά για 2 λεπτά. Σβήνουμε με κρέμα βαλσαμικού και λεμόνι και σερβίρουμε με τα φουντούκια επιπλέον φρέσκο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.