Μπορεί η Σεμίνα Διγενή να έκανε την ανατροπή της τελευταίας στιγμής στις ευρωεκλογές, αποτελώντας την 21η ευρωβουλευτή που θα έστελνε η Ελλάδα στις Βρυξέλλες, ωστόσο λίγες μόλις ώρες αργότερα μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων, η γνωστή παρουσιάστρια αποφάσισε να παραιτηθεί, διεκδικώντας πλέον μια ψήφο στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Σε δήλωσή της, η κ. Διγενή ευχαριστεί τους ψηφοφόρους που τάχθηκαν στο πλευρό της και την ανέδειξαν δεύτερη σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, ωστόσο όπως αναφέρει- μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις με την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, συνεχίζοντας τη συμπόρευσή της με το ΚΚΕ και θεωρώντας ότι η μάχη της 7ης Ιούλη είναι πιο κρίσιμη από τις ευρωεκλογές, επιλέγει να παραιτηθεί από ευρωβουλευτής και να συνεχίσει αυτό τον αγώνα ως υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Πειραιά.

Τη θέση της στην ευρωβουλή την παραδίδει στον Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο, ο οποίος, σύμφωνα με την κ. Διγενή, θα ανταποκριθεί επάξια στις απαιτήσεις της ευρωβουλής.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Διγενή:

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους 36170 ψηφοφόρους, οι οποίοι στις πρόσφατες ευρωεκλογές με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν δεύτερη σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Όπως είχα πει από τον περασμένο Απρίλη σε συνεντεύξεις και ομιλίες μου, συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές, όχι τόσο για να εκλεγώ αλλά γιατί ήθελα να συνυπάρξω και ν’ αγωνιστώ με τους έντιμους, μ’ αυτούς που ποτέ δεν έκαναν πίσω, δεν είπαν ποτέ ψέματα στο λαό. Μ’ αυτούς που, από την πρώτη στιγμή, είχαν το θάρρος να αναδείξουν τον ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα μπροστά στις σοβαρές εξελίξεις με την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζοντας τη συμπόρευση μου με το ΚΚΕ και θεωρώντας ότι η μάχη της 7ης Ιούλη είναι πιο κρίσιμη από τις ευρωεκλογές, επιλέγω να παραιτηθώ από ευρωβουλευτής και να συνεχίσω αυτό τον αγώνα ως υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Πειραιά.

Τη θέση μου στην ευρωβουλή την παραδίδω στον Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο, ο οποίος θα ανταποκριθεί επάξια στις απαιτήσεις της ευρωβουλής.

Τη δύναμη που μου δίνει αυτή η νίκη θέλω να την καταθέσω, να την επενδύσω σε κάθε δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας. Στη μάχη των βουλευτικών εκλογών σας θέλουμε όλους και όλες δίπλα μας, δίπλα στο ΚΚΕ, για να ενισχύσουμε όλοι τη δύναμή μας την επόμενη μέρα».