Με μία σούπερ τρίτη περίοδο, η ΑΕΚ κατάφερε να επιβληθεί εκτός έδρας του Περιστερίου με 79-71 και να φέρει τη σειρά των μικρών τελικών της Basket League ξανά στα ίσια (1-1).

Σάκοτα και Γιόρκ άρπαξαν τα… πολυβόλα τους και οδήγησαν στην επικράτηση την «Ενωση», η οποία είχε 13/26 τρίποντα. Οι δυο ομάδες θα συναντηθούν ξανά την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ να έχει ξανά το πλεονέκτημα έδρας κάνοντας… μπρέικ στο μπρέικ του Περιστερίου.

Στο πρώτο μέρος το Περιστέρι ήταν πολύ καλό και με τον Σκορδίλη να τροφοδοτείται σωστά και να βρίσκει εύκολα το δρόμο για το καλάθι. Η ΑΕΚ ήταν άστοχη από την περιφέρεια, καθώς μόνο ο Γιόρκ είχε τον τρόπο να σκοράρει. Ετσι οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 36-23 στο 17’ και έκλεισαν το ημίχρονο με 39-32 με την ΑΕΚ να έχει 5/13 διπ και 7/17 τριπ.

Η κατάσταση όμως άλλαξε άρδην στο τρίτο δεκάλεπτο, καθώς ο Ντούσαν Σάκοτα με 6/8 τρίποντα έδωσε… ώθηση στην ΑΕΚ, η οποία προηγήθηκε με 47-50 στο 26’ και έκλεισε την περίοδο με 52-59. Πάρα πολύ σημαντική δουλειά έκανε στο διάστημα αυτό ο Βασίλης Ξανθόπουλος, καθώς «νοικοκύρεψε» το παιχνίδι της ομάδας του και έβαλε τις βάσεις για την ανατροπή.

Οι Περιστερώτες είχαν σοβαρό πρόβλημα στην περιφερειακή τους άμυνα, δεν μπορούσαν να πάρουν τα ριμπάουντ και να επιβάλουν το δικό τους τρόπο παιχνιδιού με συνέπεια να ακολουθούν στο σκορ.

Το… κονσέρτο για πολυβόλα από τους «κιτρινόμαυρους» συνεχίστηκε με τον Σάκοτα να «πυροβολεί» και να κρατά την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ. Μάλιστα στο 1.13’’ ο Γιόρκ με απίθανο τρίποντο έκανε το 67-74 για να μειώσει στα 54» ο Μπεντίλ με δίποντο.

Ο Σάκοτα ωστόσο ήταν ψύχραιμος και εύστοχος από τη γραμμή των βολών και έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ με το τελικό 71-79.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 39-32, 52-59, 71-79.