Επίσκεψη στο Ισλαμικό Τέμενος της Αθήνας στον Βοτανικό πραγματοποίησε ο υπουργός από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ο κ. Γαβρόγλου βρέθηκε στο τέμενος προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη του έργου.

«Για την κυβέρνηση μας η συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων αποτελεί τεράστιο πλούτο. Από τη στιγμή που είναι ένα δημόσιο τζαμί, θα λειτουργήσει σαν δημόσιο. Εξασφαλίζει η διαφάνεια και τη βιωσιμότητα του. Ελπίζουμε ότι η πρώτη προσευχή από τον ιμάμη θα γίνει τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της σιιτικής κοινότητας και μέλος της επιτροπής του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών, κ. Σιέντ Ασίρ Χαϊντέρ, έκανε λόγο για ένα λατρευτικό χώρο που θα ανήκει σε όλα τα δόγματα. Παράλληλα ευχαρίστησε την ελληνική πολιτεία για την παράδοση του τεμένους στους Μουσουλμάνους που μένουν στην Ελλάδα.

Το Ισλαμικό Τέμενος, ωστόσο, δεν θα ανοίξει ακόμα τις πόρτες του καθώς είναι πολύ πρόσφατη η δημοσίευση του Οργανισμού Λειτουργίας, ο οποίος ακόμα δεν έχει στελεχωθεί.

Το τέμενος έχει ένα μεγάλο προαύλιο ενώ ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί στον περιβάλλοντα χώρο. Στην είσοδο του τεμένους ξεχωρίζει η επιγραφή «Ελληνική Δημοκρατία, Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών».

Οι εσωτερικοί χώροι: