Το δεύτερο βραβείο στον Διαγωνισμό του Eυρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων και Περιφερειών για την κοινωνική οικονομία REVES (European Network of Cities and Regions for the Social Economy) για το 2019, απέσπασε το πιλοτικό πρόγραμμα αστικής αναζωογόνησης This is Athens-Polis, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους ενεργούς πολίτες της Αθήνας. Περιλαμβάνει τη δράση «Παρεμβάσεις στην πόλη», που χρηματοδοτεί την υλοποίηση προτάσεων των πολιτών για μικρής κλίμακας παρεμβάσεις στα κτίρια, στους δρόμους και στις γειτονιές της Αθήνας, καθώς και τη δράση «Κατάστημα στο Κέντρο», που προβλέπει την αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας, με στόχο να δώσει πνοή σε υποβαθμισμένες περιοχές. Το πρόγραμμα εντάσσεται στα έργα του This is Athens & Partners -της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ενεργοποίησε ο δήμος Αθηναίων- με στόχο την ανάπτυξη της Αθήνας ως προορισμού.

Η Αθήνα εκλέγεται στο European Cities Marketing

Την ίδια ώρα, η Αθήνα μέσω του This is Athens κέρδιζε μία ακόμη σημαντική διάκριση στη Λουμπλιάνα, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης του ECM – European Cities Marketing, που διεξήχθη αυτές τις μέρες. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΤΑ (Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών) Αλέξης Γαληνός εξελέγη στο νέο διοικητικό συμβούλιο αυτού του σημαντικού ευρωπαϊκού δικτύου πόλεων, εξέλιξη που δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική πρωτεύουσα να συμβάλλει με τη συμμετοχή της στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής τουριστικής πολιτικής.

«To ECM πραγματεύεται καίρια ζητήματα για τους προορισμούς, όπως ο ρόλος της οικονομίας επισκεπτών στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις. Επενδύει συστηματικά στη γνώση και τη διάχυσή της και θεωρώ ότι ο νέος ρόλος της Αθήνας στη διοίκηση αυτού του οργανισμού αποτελεί μια ευκαιρία να συν-διαμορφώσουμε την ατζέντα των επόμενων ετών», επισημαίνει ο κ. Γαληνός.

Η εκλογή αναδεικνύει τη δυναμική του This is Athens και δίνει τη δυνατότητα στην Αθήνα να παίξει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών που σχεδιάζονται για την αντιμετώπιση των καίριων προκλήσεων για τις πόλεις, όπως είναι η κλιματική αλλαγή.