Αδειάζει η Κομισιόν τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει τροπολογία για τη μείωση του αφορολόγητου. Αξιωματούχος της Κομισιόν υποστήριξε την Παρασκευή ότι δεν υπάρχει συναίνεση για τη μείωση του αφορολόγητου από το 2020, υπενθυμίζοντας στο Μαξίμου ότι έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, το συνολικό φορολογικό πακέτο, που συμφωνήθηκε το 2017 και αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2020 αποσκοπούσε στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και τη δημιουργία φορολογικού χώρου για μεταρρυθμίσεις του φορολογικού συστήματος που ενισχύουν την ανάπτυξη. Μέρος του πακέτου ήταν και η μείωση του αφορολογήτου ορίου.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν διεμήνυσε ότι η Ελλάδα «έχει αναλάβει δέσμευση να υποστηρίξει τους στόχους και τις βασικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος και να επιδιώξει περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης της ανάπτυξης για να στηρίξει μια θετική οικονομική προοπτική και να βοηθήσει στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της».

Σημειώνεται ότι η μείωση αφορολόγητου ορίου θα έφερνε στα κρατικά ταμεία περίπου 2 δισ. ευρώ τα οποία θα χρηματοδοτούσαν τη μείωση του φορολογικού βάρους για τα μεσαία εισοδήματα. Ωστόσο, πλέον καταργούνται τα εξής αντίμετρα:

- Η ειδική εισφοράς αλληλεγγύης για ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ και οι μειώσεις των υψηλότερων συντελεστών της κλίμακας εισφοράς αλληλεγγύης.

- Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όσους έχουν ετήσιο λογαριασμό ΕΝΦΙΑ έως 700 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από