Θέση στους τελικούς της VTB League έκλεισε για τρίτη διαδοχική χρονιά η Χίμκι, η οποία απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο της ιστορίας της στη διοργάνωση (ο πρώτος ήταν το 2011).
Η Χίμκι επικράτησε με 92-91 της Ούνιξ Καζάν στον τέταρτο αγώνα της ημιτελικής σειράς, γράφοντας το 3-1 και στερώντας από την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έναν ελληνικό «εμφύλιο» σε επίπεδο προπονητών στους τελικούς της VTB League.
Παράλληλα, με τη νίκη-πρόκριση του Αλεξέι Σβεντ και της… παρέας του, η Χίμκι εξασφάλισε μία θέση στην Euroleague και της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Για τους Μοσχοβίτες ξεχώρισαν οι Σβεντ (32π., 10ασ.) και Τίμα (24π. με 4/6τρ.).
Για την Ούνικς πρωταγωνίστησαν οι Μόργκαν (27π.) και Σμιθ (19π.) ενώ ήταν εκτός αποστολής ο Πιέρια Χένρι.
Τα δεκάλεπτα: 23-27, 44-49, 67-67, 92-91

- Ιουλία Καλλιμάνη: Έβαλε στη θέση του θαμώνα που πήγε να της δώσει 100ευρω – «Είσαι τρελός ρε;»
- Μουντιάλ 2026: Ο IShowSpeed «τρελάθηκε» με την απίστευτη ταχύτητα του Βινίσιους στο Βραζιλία – Ιαπωνία! (vid)
- Προειδοποίηση Ιράν προς Μακρόν: «Η απονάρκωση των Στενών του Ορμούζ είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση»







