Κάτω από δρακόντεια μέτρα προστασίας συνεχίζεται ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε σήμερα ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος υπερασπίζεται τον προφυλακισμένο συνάδελφό του για την αποκαλούμενη υπόθεση της «μαφίας των φυλακών» Γιώργο Αντωνόπουλο. Ο τελευταίος είχε δεχθεί επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη για την οποία καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό ο επίσης κρατούμενος Αριστείδης Φλώρος δικηγόρος του οποίου ήταν ο δολοφονημένος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Καταθέτοντας ο Αλ. Λυκουρέζος είπε ότι το ποσό των 200.000 ευρώ που ζήτησε από τον Φλώρο μέσω του συνηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν «δικηγορική αμοιβή στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλωρου-Αντωνόπουλου» .

Όπως είπε στο δικαστήριο γινόταν μια προσπάθεια «να υπάρξει μια διευθέτηση και να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις» στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αντωνόπουλου.

«Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ στο τέλος του Αυγούστου 2017  ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Για τον  Αντωνόπουλο  δεν είχε παρέλθει ο φόβος παρότι είχαν περάσει 2-3 χρόνια από το περιστατικό. Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν» ανέφερε για τον εντολέα του, επιχειρώντας να εξηγήσει γιατί ο Γιώργος Αντωνόπουλος αμφιταλαντευόταν αναφορικά με το αν θα παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις με τον συνήγορο του Αριστείδη Φλώρου, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αρνήθηκε  κατηγορηματικά αλλά ποσά στα οποία είχαν αναφερθεί μάρτυρες, ως ποσά που είχε ζητήσει από το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με αλλαγή καταθέσεων μαρτύρων.

Η δίκη συνεχίζεται.