Οι αφίξεις τουριστών στο Κολόμπο θα μειωθούν κατά 50% μέσα στους επόμενους δύο μήνες, έπειτα από τις πρόσφατες επιθέσεις αυτοκτονίας που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 250 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού της Σρι Λάνκα, Κισού Γκόμες.

Όπως είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους σε ένα συνέδριο για τον τουρισμό που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι, οι αφίξεις των τουριστών και εκτός του Κολόμπο, της μεγαλύτερης πόλης και οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας, αναμένεται να μειωθούν κατά 30% μετά τις επιθέσεις.

Ο επικεφαλής της κρατικής αεροπορικής εταιρείας SriLankan Airlines, από την πλευρά του, ο Βιπούλα Γκουνατιλέκα, δήλωσε στο Reuters, στο ίδιο συνέδριο, ότι η εταιρεία κατέγραψε αύξηση 10% στις ματαιώσεις την περασμένη εβδομάδα και ότι οι ειδικοί αναμένουν περισσότερες ακυρώσεις.

Η Σρι Λάνκα αντιμετωπίζει την πιθανότητα ραγδαίας μείωσης στις ροές των τουριστών μετά τις επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία, κάτι που αναμένεται να πλήξει σοβαρά την οικονομία του νησιού και τις χρηματαγορές και πιθανόν να αναγκάσει τη χώρα να ζητήσει μεγαλύτερη βοήθεια από το ΔΝΤ.

Ο Γκόμες είπε ότι ο κρατικός Οργανισμός Τουρισμού είχε στόχο τα 2,5 εκατομμύρια τουρίστες για το 2019.

«Πιθανόν να φθάσουμε τα δύο εκατομμύρια περίπου» είπε ο Γκόμες στους δημοσιογράφους, και εκτίμησε ότι η εμπιστοσύνη των επισκεπτών θα αποκατασταθεί, εάν ο στρατός καταφέρει να εγγυηθεί την ασφάλεια.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από