«Έσπασε» στην ανάκριση και ομολόγησε κάθε φρικιαστική του πράξη ο sirial killer της Κύπρου. Το απόγευμα της Πέμπτης παραδέχθηκε ότι σκότωσε 7 πρόσωπα, 5 γυναίκες και δύο ανήλικα κορίτσια (οι οποίες είναι κόρες δύο εκ των θυμάτων).

Πώς όμως ομολόγησε τα πάντα, ενώ το πρωί όταν οδηγήθηκε ενώπιον Δικαστηρίου παραδεχόταν μόνο δύο φόνουςκαι πιο συγκεκριμένα τις δολοφονίες της Mary Rose και της Arian Palanes;

Όπως αναφέρει το sigmalive.com, τα μέλη της Αστυνομίας με μεθοδικότητα και υποδειγματική μαεστρία οδήγησαν τον ύποπτο στην ομολογία. Πιο συγκεκριμένα οι ανακριτές της Αστυνομίας αντίκρυσαν έναν καταρρακωμένο «Ορέστη» μετά την ολοκλήρωση της σημερινής δικασίμου.

Ο λάκκος που βρέθηκε σήμερα η σορός (Πηγή εικόνων sigmalive.com)

Έτσι με μεθοδικό τρόπο οδήγησαν τον 35χρονο σε ανάκριση όπου εκεί παραδέχθηκε κάθε ειδεχθές του έγκλημα.

Μάλιστα, η συνεχής διερεύνηση της υπόθεσης σε όλα τα επίπεδα, ο μεθοδικός τρόπος που χρησιμοποίησαν οι ανακριτές αλλά και η ψυχολογία του 35χρονου μετά την σημερινή δικάσιμο ήταν αυτά που οδήγησαν τελικά στην τελική ομολογία, αν και ο 35χρονος κρίνεται ως «μη εύκολος άνθρωπος», από τους αρμοδίους που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Το χρονικό των φρικιαστικών αποκαλύψεων

Παρά το γεγονός ότι ο «Ορέστης» δεν συνεργαζόταν καθόλου με τις κυπριακές αρχές και δεν παραδεχόταν τίποτα στις αρχές, αναγκάστηκε μόνο ομολογήσει την δολοφονία της Marry Rose, το πτώμα της οποίας ταυτοποιήθηκε, καθώς και στη συνέχεια τον θάνατο της 6χρονης κόρης της, Sierra, ισχυριζόμενος ότι είχε πετάξει το πτώμα στο φράγμα Ξυλιάτου.

Στη συνέχεια και αφού βρέθηκε η δεύτερη σορός, υποχρεώθηκε να ομολογήσει και τη δολοφονία της Arian Palanas Lozano.

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη και ενώ στο δικαστήριο αρνήθηκε οποιαδήποτε άλλη κατηγορία, το απόγευμα υπέδειξε στις Αρχές ένα τρίτο πτώμα στο πεδίο βολής της Ορούντας. Σχετικά με αυτή την σορό, ο «Ορέστης» παραδέχθηκε ότι πρόκειται για Νεπαλέζα ή Ινδή, την οποία σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, χωρίς να προσδιορίσει ακριβώς το χρόνο.

Εν συνεχεία, ο serial killer υπέδειξε στους ανακριτές τον χώρο όπου έθαψε το πτώμα, ένα λάκκο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα όπου μετά από έρευνα εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός.

Εν συνεχεία ομολόγησε ότι διέπραξε άλλον ένα διπλό φόνο, μιας μητέρας και της ανήλικης κόρης της από τη Ρουμανία, ενώ πιο πριν παραδέχθηκε τον φόνο της Maricar.

Τα θύματα του «Ορέστη» σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από Προεδρικό για δολοφονίες γυναικών

Εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται αύριο Mεγάλη Παρασκευή, ώρες 18.00 – 20.00 το βράδυ, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, για τις πρωτοφανείς υποθέσεις των τελευταίων ημερών, σχετικά δηλαδή με τη στάση της πολιτείας στις κατά συρροή δολοφονίες γυναικών από τον «Ορέστη».

Όπως δήλωσε η Μαρία Μαππουρίδου στο philenews, η οποία διοργανώνει την εκδήλωση «αποτελεί μία αυθόρμητη κίνηση για τις εξαφανίσεις τόσων γυναικών και με βασανιστικό το ερώτημα «γιατί κανείς δεν τις έψαξε;».

Ανέφερε ότι η εκδήλωση κοινοποιήθηκε στα κινήματα «Κίτρινα Γιλέκα» και «Παραιτηθείτε Τώρα», ενώ κατόπιν επικοινωνίας από την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Οργανώσεων Φιλιππινέζων στην Κύπρο, η εκδήλωση πρόκειται να αγκαλιαστεί από την Ομοσπονδία.