temp 25 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
«Άγγιξε» το break ο εξάστερος
Ομάδα

«Άγγιξε» το break ο εξάστερος

Ο Παναθηναϊκός, με μια επική επιστροφή στο 4ο δεκάλεπτο έφτασε κοντά στο «break» απέναντι στη Ρεάλ, όμως στο τελευταίο 4λεπτο υπέστη «μπλακ-άουτ», δέχθηκε σερί 9-0 και τελικά ηττήθηκε με 75-72 στην Μαδρίτη.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να «σπάσει» την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς έχασε με 75-72 στην Ισπανία στον πρώτο αγώνα για τα πλέι όφ της Ευρωλίγκας.

Ένα «νεκρό διάστημα» από το 36’ του αγώνα κι έπειτα υποχρέωσε τους πράσινους στην ήττα, καθώς από τη στιγμή που προηγήθηκαν με 66-72 δεν σημείωσαν ούτε πόντο με συνέπεια να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι και να χάσουν τεράστια ευκαιρία για να κάνουν το 0-1 και να φέρουν τη σειρά στο ΟΑΚΑ.

Η Ρεάλ δεν έπαιξε εντυπωσιακά, δεν είχε ευστοχία από την περιφέρεια και απλώς στο τέλος, όταν ο παναθηναϊκός… ήπιε θάλασσα είχε την ποιότητα και την ψυχραιμία να διαχειριστεί την κατάσταση για να φτάσει στην επικράτηση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε το ματς με τον Τέϊλορ πάνω στον Καλάθη. Ο Αμερικανός πίεζε ασφυκτικά τον αρχηγό του Παναθηναϊκού και τον ανάγκαζε να πασάρει γρήγορα τη μπάλα για να μην «κολλήσει». Ετσι ο Παναθηναϊκός δεν είχε δημιουργία και δεν μπορούσε να βρει σωστές επιθετικές επιλογές. Από την άλλη πλευρά με τον Τέιλορ να δίνει λύσεις από την περιφέρεια οι ισπανοί κατάφεραν να προηγηθούν με 19-13 στο 9’ και να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Οι πράσινοι ήταν άστοχοι στις προσπάθειές τους χάνοντας ακόμα και εύκολα λέι απ με τον Καλάθη και τον Αντετοκούνμπο.Παρόλα αυτά μείωσαν στον πόντο (32-31 στο 17’) με τον Κιλπάτρικ να ευστοχεί από την περιφέρεια, αλλά ένα «νεκρό διάστημα» στα τελευταία λεπτά σε συνδυασμό με την παρουσία του Κοζέρ που πανέξυπνα κέρδιζε φάουλ από τους αντιπάλους του, έδωσαν στη Ρεάλ τη δυνατότητα να πάει στα αποδυτήρια με 43-35. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παναθηναϊκός είχε 11/33 δίποντα και μόλις 3 ασίστ.

Ο Καλάθης δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι, είχε εκνευριστεί από την ασφυκτική στα όρια του φάουλ άμυνα των Ισπανών να έχει 0/6 δίποντα και μόλις μια ασιστ με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να μην έχει το «καθαρό μυαλό» για να αντιμετωπίσει την υπεροπλία της Ρεάλ.

Οι Ισπανοί εκμεταλλεύτηκαν την κακή συγκέντρωση των αντιπάλων τους και στο 22’ προηγήθηκαν με 14 πόντους διαφορά (49-35) με τον Πιτίνο να παίρνει άρον- άρον τάιμ άουτ.

Ωστόσο με υπομονή, καλή άμυνα, που οδηγούσε τη Ρεάλ σε τρίποντα με κακές προϋποθέσεις, αλλά και τον Λεκαβίτσιους να δίνει λύσεις μείωσε σε 56-52 στο 29’, αλλά στο σημείο εκείνο ο Λιθουανός χτύπησε στο φρύδι και πήγε στο ιατρείο του γηπέδου για να κάνει ράμματα, ενώ ο Καλάθης χρεώθηκε με τρίτο φάουλ!

Με τον Βουγιούκα ωστόσο να κερδίζει τις… ομηρικές μάχες μέσα στις ρακέτες ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 64-61 στο (34’) και ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Μάλιστα με τον Κλάθη να βάζει το ένα τρίποντο μετά ο άλλο προηγήθηκε κιόλας με 66-72 στο 36΄!

Μέχρι εκεί όμως. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να ξαναδεί το καλάθι, επέμεινε σε τρίποντα με τον Καλάθη, ενώ την ίδια στιγμή οι Ισπανοί πήγαιναν εύκολα στις βολές κερδίζοντας φάουλ με επαφές σώμα με σώμα. Ετσι η Ρεάλ με τον Καμπάτσο προηγήθηκε με 75-72 στα 14’’ και ο Τόμας 3’’ πριν τη λήξη αστόχησε σε τρίποντο προσπαθώντας να ισοφαρίσει με τους Ισπανούς να παίρνουν τη νίκη μέσα σε έξαλλα πανηγύρια.

Από τη Ρεάλ οι Τέϊλορ (13π.), Κοζέρ (12π.), Καμπάτσο (8π, 8ας) και Ταβάρες (8π., 8ρ.) ήταν οι καλύτεροι.

Από τον Παναθηναϊκό ο Καλάθης είχε μεν 17 πόντους, αλλά με 3/9 δίπ, 3/10 τριπ, 2/2 βολ και 4 ας, ενώ θετικοί ήταν οι Τόμας (12π.) και Βουγιούκας (10π, 6ρ.)

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 43-35, 58-52, 75-72

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων