temp 25 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
Το πρωτάθλημα της… Γιουνάιτεντ
Ομάδα

Το πρωτάθλημα της… Γιουνάιτεντ

Η εκπληκτική Λίβερπουλ ή η Σίτι, καλύτερη ομάδα του κόσμου αυτή την στιγμή; Δύο παραδοσιακοί «εχθροί» της Γιουνάιτεντ που βρίσκεται στη μέση και… αποφασίζει για τον πρωταθλητή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Η Λίβερπουλ έβαλε στην άκρη τον «εφιάλτη» του 2014. Αυτή την φορά η Τσέλσι δεν της έκανε την ζημιά, κανείς δεν γλίστρησε όπως τότε ο Στίβεν Τζέραρντ δίνοντας το δικαίωμα στον Μπα να κάνει το 0-2 και να αποτελειώσει τα όνειρα των ρεντς για το πολυπόθητο πρωτάθλημα που κυνηγάνε τόσα χρόνια.

Ο Σαλάχ και η παρέα του «καθάρισαν» την Τσέλσι και πλέον μπαίνουν στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος, τέσσερις στροφές πριν το φινάλε, ως πρωτοπόροι με δύο βαθμούς διαφορά από την Σίτι.

Τα δύσκολα για την Λίβερπουλ τελείωσαν καθώς το πρόγραμμα που απομένει οδηγεί σε 4Χ4 υπό νορμάλ συνθήκες, όσο αυτές υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, ειδικά στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Όλα θα ήταν στρωμένα με ροδοπέταλα για την μεγάλη ομάδα του Νησιού αν δεν υπήρχε μια μικρή λεπτομέρεια.

Λίβερπουλ 85 βαθμοί σε 34 αγώνες, Μάντσεστερ Σίτι 83 βαθμοί σε 33 αγώνες γράφει ο βαθμολογικός πίνακας της Πρέμιερ Λιγκ.

Το ματς που «χρωστάει» η Σίτι είναι και αυτό που πιθανότατα θα κρίνει τον φετινό πρωταθλητή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Στις 24 Απριλίου το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ. Η Γιουνάιτεντ υποδέχεται την Σίτι και οι «μπέμπηδες»… αποφασίζουν για το φετινό πρωταθλητή. Ποιος από τους δύο παραδοσιακούς «εχθρούς» της Γιουνάιτεντ θα σηκώσει την κούπα.

Σε ένα πρωτάθλημα που και οι δύο υποψήφιοι πρωταθλητές «οργιάζουν». Η Λίβερπουλ έχοντας μόλις μια ήττα (από την Σίτι στο Μάντσεστερ με 2-1) κάνοντας φέτος απίθανα πράγματα με τον Κλοπ να έχει δημιουργήσει την ομάδα που μπορεί να δώσει τέλος στην «κατάρα» δεκαετιών φέρνοντας την στην κορυφή του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η Λίβερπουλ που όμως ατύχησε να έχει απέναντι της, την καλύτερη Σίτι όλων των εποχών. Και αν αυτό δεν είναι και κανά τεράστιο επίτευγμα, το γεγονός ότι μιλάμε για την καλύτερη ομάδα του κόσμου αυτή την στιγμή λέει περισσότερα…

Η Σίτι που βρέθηκε στο -7 από την Λίβερπουλ αλλά κατάφερε να γυρίσει το χαρτί και να έχει αυτή το πλεονέκτημα στα χέρια του αν και στο -2 αυτή την στιγμή. Το πλεονέκτημα που περνάει ουσιαστικά από το ματς απέναντι στην μισητή Γιουνάιτεντ.

Μια Γιουνάιτεντ που μπορεί να έχει το μυαλό της στην αυριανή ρεβάνς στη Βαρκελώνη, αλλά ξέρει πως η «μάχη» για την 4αδα και το Τσάμπιονς Λιγκ είναι ορθάνοικτη έχοντας και τις τρεις ομάδες του Λονδίνου απέναντι της.

Πρόσφατα ο Σόλσκιερ δήλωσε πως η Γιουνάιτεντ θέλει 5 νίκες στα 6 ματς που απομένουν για να είναι στην 4αδα υπολογίζοντας το πρόγραμμα όλων των ομάδων που διεκδικούν τις θέσεις στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ, πλην Λίβερπουλ και Σίτι που τις έχουν εξασφαλισμένες και παλεύουν για την κούπα.

Η πρώτη νίκη για τους μπέμπηδες ήρθε, έστω και δύσκολα με την Γουέστ Χαμ. Η πολυτέλεια μιας ήττας βάζει ακόμη μεγαλύτερη ίντριγκα στο ντέρμπι με την Σίτι. Τι θέλουν οι οπαδοί της; Λίβερπουλ ή Σίτι; Λογικά το λιγότερο κακό για αυτούς είναι η Σίτι. Αλλά γίνονται αυτά τα πράγματα στην Αγγλία;

Μέχρι τότε η Σίτι θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τότεναμ, μετά το Τσάμπιονς Λιγκ και την δύσκολη θέση που βρίσκεται από το 1-0 του πρώτου αγώνα, και στο πρωτάθλημα καθώς την υποδέχεται το ερχόμενο Σάββατο. Το πρώτο από τα δύο «καυτά» ματς πρωταθλήματος για την Σίτι. Αν τα περάσει με επιτυχία ο δρόμος για τον τίτλο είναι στρωμένος.

Οι αγώνες της Λίβερπουλ

21 Απριλίου Κάρντιφ – εκτός

26 Απριλίου Χάντερσφιλντ – εντός

5 Μαΐου Νιούκαστλ – εκτός

12 Μαΐου Γουλβς – εντός

Οι αγώνες της Μάντσεστερ Σίτι

20 Απριλίου Τότεναμ – εντός

24 Απριλίου Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – εκτός

28 Απριλίου Μπέρνλι – εκτός

4 Μαΐου Λέστερ – εντός

12 Μαΐου Μπράιτον – εκτός

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων