Οι Μπακς υποδέχθηκαν στο κατάμεστο Fiserv Forum του Μιλγουόκι τους Ντιτρόιτ Πίστονς για το Game 1 του πρώτου γύρου των playoffs του ΝΒΑ για την Ανατολική Περιφέρεια.

Στο ματς αυτό δικαιολογήθηκαν πολλά… Το γιατί οι Μπακς είχαν το καλύτερο ρεκόρ του ΝΒΑ. Ή γιατί οι Πίστονς μπήκαν στο τέλος στην 8άδα της Ανατολής. Όπως επίσης για ποιον λόγο ο Αντετοκούνμπο είναι ο MVP του πρωταθλήματος…

Το ματς ξεκίνησε και… τελείωσε εν ολίγοις στο πρώτο δωδεκάλεπτο. Τα Ελάφια ξεκίνησαν με το πόδι στο γκάζι και τον Αντετοκούνμπο να πετυχαίνει 8 πόντους στα πρώτα 4’ και το σκορ περιόδου να κλείνει στο +20 (38-18).

Από εκεί και πέρα η διαφορά όχι μόνο δεν έπεσε κάτω από τους 20 πόντους, αλλά έφτασε μάλιστα και στο +43 λίγα λεπτά πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου (97-54). Ο Μπουντενχόλζερ επέλεξε να ξεκουράσει τους βασικούς στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, αλλά και πάλι οι Μπακς λειτουργούσαν σαν… καλολαδωμένη μηχανή κόντρα στους κακούς Πίστονς που δεν είχαν τον Γκρίφιν και έχασαν τον Ντράμοντ με αποβολή τα τελευταία 16’.

Τελικά η βαριά ήττα  (121-86) ήταν απόλυτα λογική βάσει εικόνας και έδειξε πως η σειρά δεν θα έχει μακρύ μέλλον.

Κορυφαίος για τους Μπακς ο Αντετοκούνμπο που αγωνίστηκε μόλις 23 λεπτά και πέτυχε 24 πόντους (9/17 σουτ), κατέβασε 17 ριμπάουντ και είχε 4 ασίστ. Από εκεί και πέρα όλοι οι παίκτες έπαιαν τον ρόλο τους με τους Χιλ (16π), Μπλέντσο (15π), Μίντλετον (14π) και Λόπες (14π/4 τάπες) να ξεχωρίζουν.

Από την άλλη ο Κέναρντ μπορούμε να πούμε πως ήταν ο μόνος που διασώθηκε από το «ναυάγιο» της ομάδας του Ντιτρόιτ με 21 πόντους.

Τα δωδεκάλεπτα: 38-18, 70-43, 97-61, 121-86