Ο κωμικός, που ήταν περίπου 60 ετών, ένιωσε αδιαθεσία κατά την διάρκεια της παράστασης στο μπαρ Atic στην πόλη Μπιτσέστερ της Αγγλίας.

Το παραϊατρικό προσωπικό κλήθηκε στον χώρο λίγο μετά τις 10 το βράδυ, αλλά ο Κονίτο είχε ήδη πεθάνει, ανέφερε ο ιδιοκτήτης του μπαρ, Ράιαν Μολντ.

Μάλιστα, ο βετεράνος stand-up κωμικός, πέθανε επάνω στην σκηνή – κυριολεκτικά, με το κοινό να θεωρεί πως είναι μέρος της παράστασης.

Ο Μολντ, που βρισκόταν στο χώρο κατά την διάρκεια της παράστασης, δήλωσε στο CNN πως ο βετεράνος κωμικός ήταν στη σκηνή και «περίπου στα μισά της παράστασης» ένιωσε αδιαθεσία. «Κάθισε σε μια καρέκλα, έβαλε το κεφάλι και τα χέρια του πίσω και έμεινε εκεί» είπε.

Ο ιδιοκτήτης του μπαρ είπε πως «το κοινό νόμιζε ότι ήταν μέρος της παράστασης» καθώς ο κωμικός είχε μιλήσει για καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα. Και πρόσθεσε πως ο κωμικός είχε «έναν εκρηκτικό χαρακτήρα στη σκηνή» οπότε οι πράξεις του «δεν φαινόταν ασυνήθιστες» για να ανησυχήσει το κοινό.

Oι συνάδελφοί του Βρετανού κωμικού, συνειδητοποίησαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά όταν συνέχισε να μένει στην ίδια θέση για περίπου 5 λεπτά και έτρεξαν στην σκηνή για να προσφέρουν βοήθεια. Κάλεσαν ασθενοφόρο και ένας γιατρός που βρισκόταν ανάμεσα στο κοινό προσπάθησε να του κάνει τεχνητή αναπνοή, ενώ το πλήθος απομακρύνθηκε από την αίθουσα.