«Συμφωνία της Εκκλησίας με την παρούσα κυβέρνηση για την εκκλησιαστική περιουσία και το μισθολογικό των ιερέων είναι αδύν3ατο να υπάρξει. Διάλογος μπορεί να ξεκινήσει χωρίς την πίεση του προεκλογικού χρόνου…».

Με αυτά τα λόγια ανώτατος εκκλησιαστικός παράγοντας εξηγούσε χθες στα «ΝΕΑ» ότι η Ιεραρχία έβαλε οριστικά «ταφόπλακα» στην πρόταση της κυβέρνησης να αξιοποιηθεί η εκκλησιαστική περιουσία με ταυτόχρονη έξοδο των ιερέων από το Δημόσιο. Ουσιαστικά το μήνυμα που στέλνει η Εκκλησία στην κυβέρνηση είναι πως συζήτηση και διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα βεβαίως και μπορεί να γίνει, αλλά «μόνο μετά τις εκλογές και με την επόμενη κυβέρνηση».

Ούτε η «χημεία» του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ούτε και οι καλές σχέσεις που είχε αρχίσει να καλλιεργεί με το Μαξίμου μερίδα κληρικών και μητροπολιτών στάθηκαν ικανά για να αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», οι άλλοτε ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας της Αρχιεπισκοπής με το Μαξίμου είναι πλέον ερμητικά κλειστοί.

-Πώς οδηγήθηκε σε οριστικό «ναυάγιο» η συμφωνία για την εκκλησιαστική περιουσία;

-Ποιος ο ρόλος των κληρικών;

-Ποια άλλα θέματα επιθυμεί η Εκκλησία να μπουν στο τραπέζι του διαλόγου;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην εντύπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Παρασκευής

«Διαζύγιο» Τσίπρα – Ιερώνυμου