Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) διαψεύδει ότι κλήθηκε σε διάλογο από το υπουργείο Πολιτισμού, ενόψει της τρίωρης στάσης εργασίας που έχει κηρύξει η Ένωση για τις 12/4, και αρνήθηκε.

Σημειώνεται ότι το ΥΠΠΟΑ ανέφερε σε σημερινή του ανακοίνωση ότι «υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ένωση. Η ΠΕΥΦΑ κλήθηκε σε διάλογο, προκειμένου να αναλυθούν οι πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου για όλα τα ζητήματα, χωρίς να υπάρξει θετική ανταπόκριση από την πλευρά του σωματείου».

Απαντώντας η ΠΕΥΦΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η είχε ζητήσει πρώτη τον διάλογο με σχετικό αίτημα από 15/02/2019, «στο οποίο μας ζητήθηκε πίστωση χρόνου λόγω του νομοσχεδίου που κατατέθηκε τότε στην Βουλή και δόθηκε άνετα από εμάς» και «όταν τελείωσαν τα νομοσχέδια ζητήθηκε από τον κ. Στρατή η ενεργοποίηση της συνάντησης που είχαμε ζητήσει και η απάντηση που μας δόθηκε ήταν «θα το κανονίσουμε»».

Στην ίδια ανακοίνωση η Ένωση προσθέτει: «Σε τηλεφωνική επικοινωνία του γραφείου του κου Στρατή με τον πρόεδρο της ΠΕΥΦΑ ζητήθηκε η αναστολή της 3ωρης στάσης εργασίας και τότε μόνο θα γινόταν συνάντηση στις 19:30 το απόγευμα. Διαφορετικά θα γινόταν παρέμβαση του ΥΠΠΟΑ στο Γενικό Λογιστήριο και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τις πρόσθετες δύο αμοιβές μας και απαντήσαμε ότι η ΠΕΥΦΑ ούτε εκβιάζεται ούτε απειλείται».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείο Πολιτισμού

Αναφορικά με την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας την Παρασκευή 12-04-2019 από την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνει ότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με την Ένωση. Η ΠΕΥΦΑ κλήθηκε σε διάλογο, προκειμένου να αναλυθούν οι πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για όλα τα ζητήματα, χωρίς να υπάρξει θετική ανταπόκριση από την πλευρά του σωματείου.