Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη, η διάσημη Αμερικανίδα ηθοποιός Τζέιν Φόντα, μίλησε για τη μάχη της με τον καρκίνο, την αυτοκτονία της μητέρας της αλλά και τη δύναμη των γυναικών μετά τα 50.

Η Τζέιν Φόντα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και είναι κόρη του μεγάλου Αμερικανού ηθοποιού Χένρι Φόντα και της Φράνσις Φορντ Σέιμουρ. Η μητέρα της, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, αυτοκτόνησε όταν η Τζέιν ήταν 13 ετών και ο πατέρας της ξαναπαντρεύτηκε.

«Η μητέρα μου αυτοκτόνησε, οπότε από πολύ νωρίς έβλεπα τις γυναίκες στην πλευρά του «χαμένου». Ήμουν προγραμματισμένη να ταυτίζομαι με τους άντρες με όλους τους δυνατούς τρόπους», είπε μιλώντας στη συνέντευξή της Φόντα.

Πέρα από τη συμμετοχή της σε πολυάριθμες παραγωγές του θεάτρου και του κινηματογράφου, η Τζέιν Φόντα έγινε γνωστή και για το ακτιβιστικό της έργο κατά τη διάρκεια του πολέμου των ΗΠΑ με το Βιετνάμ, καθώς και για το λανσάρισμα μιας σειράς από βιντεοκασέτες γυμναστικής, δικής της παραγωγής, που έκαναν μόδα την αερόβια άσκηση τη δεκαετία του ’80.

View this post on Instagram

Buen día? #janefonda

A post shared by Resurrección Vintage (@resurreccion.vintage) on

Η μάχη με τον καρκίνο

Στη συνέντευξή της η Τζέιν Φόντα μίλησε για τη μάχη της με τον καρκίνο, αλλά και για τις διακρίσεις με βάση την ηλικία. Θυμήθηκε μάλιστα ότι το 2016 στις Χρυσές Σφαίρες, στις οποίες ήταν υποψήφια για το «Youth», σχολιάστηκε για το περίεργο φόρεμά της το οποίο ήταν προσεκτικά επιλεγμένο για να καλύπτει τους επιδέσμους της μαστεκτομής που είχε μόλις κάνει.

«Παλεύω χρόνια με τον καρκίνο. Βγάζω συνεχώς δερματικά. Ήμουν ερωτευμένη με τον ήλιο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα επισκέπτομαι τον δερματολόγο μου και με εξετάζει και μου κόβει ό,τι καινούργιο βγει. Και, ναι, το φόρεμα που έβαλα στις Χρυσές Σφαίρες του 2016 ήταν παράξενο γιατί έπρεπε να καλύπτει τις γάζες μου. Μόλις είχα κάνει μαστεκτομή. Οπότε ναι, ο αγώνας με τον καρκίνο είναι μαραθώνιος. Αλλά, έτσι είναι η ζωή» δήλωσε χαρακτηριστικά η γοητευτική ηθοποιός.

«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζήσω τόσα πολλά χρόνια, ότι θα επιβιώσω. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ζήσω για να νιώσω ολοκληρωμένη. Σήμερα νιώθω ότι εγώ κρατάω την τύχη στα χέρια μου. Εγώ αποφασίζω πώς θα εξελιχθεί το τελευταίο κομμάτι της ζωής μου», καταλήγει η Τζέιν Φόντα.