Ο Παναθηναϊκός έκανε έναν καταπληκτικό γύρο και ο Γιώργος Δώνης στις δηλώσεις του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στις σκέψεις που υπήρχαν στις γιορτές, στα απρόοπτα που ακολούθησαν, ενώ μίλησε για το τριετές πλάνο, το μπάτζετ, τις πωλήσεις, τις ανανεώσεις συμβολαίων, στις αποχωρήσεις… Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε:

Στην πορεία του Παναθηναϊκού: «Αποφάσισα να έρθω μετά την πίεση του Νταμπίζα ξέροντας ότι ο Παναθηναϊκός είναι στη χειρότερη στιγμή της ιστορίας του. Το ήθελα πραγματικά γιατί είναι η ομάδα μου. Με ρώτησαν στην πρώτη προπόνηση αν η ομάδα θα κάνει δέκα νίκες για να σωθεί. Πρώτος στόχος ήταν η εξυγίανση. Η ομάδα μπήκε σε έναν δρόμο αγωνιστικό και διοικητικό. Υπάρχει σταθερότητα που δεν υπήρχε πέρσι. Μειώνονται τα χρέη και το πιο πιθανό είναι να πάρουμε την άδεια. Το πλάνο ήταν να προωθηθούν νέοι παίκτες. Να δούμε στην πορεία ποιοι μελλοντικά μπορούν να είναι κομμάτι του ρόστερ. Είναι δεδομένο το τριετές πλάνο. Δημιουργήσαμε προσδοκίες με έναν καταπληκτικό πρώτο γύρο. Μας έτυχαν πολλά περίεργα πράγματα. Είχαμε 15 άτομα με γρίπη στο νοσοκομείο. Διαφοροποιήθηκε η ενδεκάδα και δεν μπορέσαμε να ανταποκριθούμε. Όταν τραυματιστεί ο Κουρμπέλης, ο Ινσούα, λείπουν συγχρόνως Γιόχανσον, Κουλιμπαλί έχουμε πρόβλημα. Ιανουάριο, Φεβρουάριο χάσαμε πράγματα από τα χέρια μας. Ο στόχος στη διακοπή ήταν να χτυπήσουμε την ΑΕΚ, τη τρίτη θέση. Αυτή ήταν η πίστη μας. Αλλά ήρθαν τα απρόβλεπτα και μας επηρέασαν».

Στο μπάτζετ: «Δεν μπορούμε να μιλάμε για μεταγραφικά σενάρια, όταν δεν έχουμε τα δεδομένα. Δεν ξέρουμε αν θα πάρουμε άδεια, δεν ξέρουμε το μπάτζετ. Θα κάνουμε ραντεβού με τη διοίκηση, έχω στο μυαλό μου τι πρέπει να κάνουμε για να εξελιχθούμε».

Σε πώληση παίκτη: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι για να γίνουμε καλύτεροι θα πρέπει να πουληθεί παίκτης. Ν’ αντλήσουμε κεφάλαια. Μην μπαίνουμε σε ονοματολογία. Ο Μπουζούκης θα πρέπει να μείνει στον Παναθηναϊκό για να εξελιχθεί. Κάθε παίκτης έχει την τιμή του. Δεν μπορεί να πάρει μία ομάδα τον Μπουζούκη με 1-2 εκατ. ευρώ. Οι νέοι παίκτες δεν θα βρουν το περιβάλλον του Παναθηναϊκού ούτε στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι δεν είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στην επόμενη μέρα. Σαφώς κι ένας παίκτης πρέπει να φεύγει με υπεραξία αν είναι εφικτό».

Στα συμβόλαια και σε Γιόχανσον, Ινσούα: «Είμαστε στην αξιολόγηση. Πολλά συμβόλαια λήγουν το 2020 και δεν επείγουν τώρα να τα δούμε. Για τη νέα σεζόν στα συμβόλαια υπάρχουν και ορισμένες αυξήσεις κι αυτό παίζει ρόλο στο μπάτζετ».

Στον στόχο: «Είπαμε ότι θέλουμε σε βάθος τριετίας να κάνουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Να γίνουμε πιο δυνατοί. Να είμαστε απολύτως ανταγωνιστικοί με αντιπάλους όπως ο Άρης και ο Ατρόμητος και σταδιακά να πλησιάζουμε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό».

Στο αν θα μείνει ο Μουνιέ: «Είπαμε ότι είμαστε σε διαδικασία αξιολόγησης. Είναι καλός παίκτης, αλλά φέτος είχε πολλούς τραυματισμούς και δεν έδωσε αυτά που θα ήθελε και που θέλαμε».

Στον γιο του: «Τον βλέπω ως έναν ποδοσφαιριστή που τον διαχειρίζομαι όπως τους υπόλοιπους».

Στον ίδιο: «Θυμάμαι κρατούσα σημειώσεις από τους προπονητές μου. Με τον Γ.Χ. Γεωργιάδη ήμασταν οι πιο οργανωτικοί».