Ο αποτελεσματικός Παναθηναϊκός «τιμώρησε» τον… φλύαρο Αρη, επικρατώντας στο άδειο ΟΑΚΑ με 2-0. Εκπληκτικό το δεύτερο γκολ από τον Ινσούα στο 74′, με τον Δώνη να έχει ανοίξει το σκορ από το 63′.

Αυτή ήταν η 12η νίκη για το τριφύλλι που πήρε ένα τρίποντο γοήτρου και ψυχολογίας πηγαίνοντας στου6ς 38 βαθμούς. Δέκατη ήττα για την ομάδα του Σάββα Παντελίδη που έμεινε στους 43 βαθμούς και έχασε έδαφος στη μάχη της 4άδας.

Σημάδεψε δοκάρι ο Μαρτίνες

Σ’ ένα σκηνικό που ήταν χειρότερο και από… φιλικό προετοιμασίας, αφού η βροχή, το κρύο και η τιμωρία της έδρας του Παναθηναϊκού έκαναν την ατμόσφαιρα περισσότερο παγωμένη από κάθε άλλη φορά, οι δύο ομάδες πήγαν… ασορτί με όλα αυτά στο πρώτο μέρος. Και κυρίως ο Παναθηναϊκός, που έμοιαζε υπνωτισμένος, ήταν ασύνδετος, παρουσίασε κενά στην άμυνα και είδε τον Άρη να απειλεί περισσότερο για να ανοίξει το σκορ.

Οι παίκτες του Άρη παίζοντας οργανωμένα και με υπομονή στην ανάπτυξη, θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο 22′, όταν έπειτα από λάθος του Κουρμπέλη στη μεσαία γραμμή έβγαλαν γρήγορη αντεπίθεση, ο Βέλεθ γύρισε από αριστερά την μπάλα στον Μαρτίνες, που μόνος του μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Αυτή ήταν και η μοναδική πραγματικά μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να κάνει την πρώτη τελική στην εστία λίγο πριν τη συμπλήρωση των 30 λεπτών, με τον Δώνη να σουτάρει έξω από την περιοχή.

Καλύτερος ο Παναθηναϊκός, «μαγεία» από Ινσούα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά για τον Παναθηναϊκό. Πρεσάροντας πιο ψηλά και ανεβάζοντας τα χαφ του μερικά μέτρα, οι πράσινοι κατάφεραν να κλέψουν μπάλες, να μην επιτρέψουν στους φιλοξενούμενους να ξεκινούν ανάπτυξη από πίσω δίχως πίεση, με αποτέλεσμα να… κοπεί στα δύο και να μην έχει τους τρόπους να φτάσει στην περιοχή του Διούδη με ευκολία.

Δύο καλές ευκαιρίες ευκαιρίες από Ντιγκινί και Γκαρσία ήταν η απειλή του Άρη απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Καλή κυκλοφορία, γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, παιχνίδι με τη μία και με αρκετούς παίκτες να βελτιώνονται σε ατομικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός άρχισε να γίνεται πιο πιεστικός και περισσότερο απειλητικός.

Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε με κεφαλιά του Ινσούα έπειτα από σέντρα του Κουρμπέλη, με τον Κουέστα να αντιδρά στο 58′ αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το 1-0. Έπειτα από εξαρετική ενέργεια του – κορυφαίου – Οικονόμου, ο οποίος έδωσε την μπάλα στον Μακέντα, ο Ιταλός σέντραρε συρτά από τα αριστερά, με τον Δώνη να έρχεται στο δεύτερο δοκάρι και σε κενή εστία να ανοίγει το σκορ.

Δώδεκα λεπτά αργότερα, ο Εμανουέλ Ινσούα έβαλε γκολ… από άλλο πλανήτη. Πιθανότατα το ωραιότερο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Μια φάση που ξεκίνησε και πάλι από τον Οικονόμου, ο οποίος έδωσε για τον Αργεντινό, αυτός άνοιξε τα πόδια και άφησε την μπάλα να περάσει για τον Άλτμαν, που την πήρε πάνω στη γραμμή και από αριστερά.

Ο Ισραηλινός γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή που ο Ινσούα έκανε διαγώνια κίνηση και ο Αργεντινός με ένα απίστευτο σκάψιμο πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κουέστα. Γκολ που αν δεν το δεις, δεν μπορείς να… καταλάβεις τι έχει βάλει ο Αργεντινός.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Οικονόμου, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης (73′ Άλτμαν), Χατζηγιοβάνης (77′ Καμπετσής), Μακέντα (86′ Εμμανουηλίδης)

Άρης: Κουέστα, Μπάσα (65′ Ματίγια), Ντιγκινί, Λάρσον, Γκαρσία (80′ Γιουνές), Βαλεριάνος, Μαρτίνες (65′ Φετφατζίδης), Σιώπης, Βέλεθ, Κορχούτ, Ρόουζ.