H αγωνία για τον 8ο και τελευταίο κύκλο του Game of Thrones κορυφώνεται και οι θαυμαστές της σειράς αναλύουν και την παραμικρή λεπτομέρεια προσπαθώντας να μαντέψουν ποιος θα καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο. Εσείς δεν χρειάζεται να ψάχνετε. Έχουμε συγκεντρώσει για εσάς όλα τα πραγματικά στοιχεία που υπάρχουν και κυρίως τις δηλώσεις των ίδιων των πρωταγωνιστών για το φινάλε της επικής σειράς.

View this post on Instagram

Hand of the Queen. #GameofThrones

A post shared by gameofthrones (@gameofthrones) on

Αν και όλοι έχουν σημειώσει εδώ και καιρό την 14η Απριλίου ως ημέρα γιορτής, αφού κάνει πρεμιέρα ο 8ος κύκλος της σειράς, θα σας υπενθυμίσουμε ότι η ίδια πρεμιέρα ισχύει και για την Ελλάδα! Κι αυτό γιατί η Nova θα προβάλει αποκλειστικά και ταυτόχρονα με την Αμερική το GOT στο κανάλι Novacinema1HD. Κάθε επεισόδιο θα ανεβαίνει μετά την προβολή του στο Nova on Demand για να μπορούμε να το απολαύσουμε μια πιο ανθρώπινη για μας στην Ελλάδα ώρα (η πρώτη προβολή είναι στις 04:00 τα ξημερώματα).

Επιπλέον, για ένα φρεσκάρισμα των προηγούμενων κύκλων, ή για να μάθουν τι εστί GOT οι «νέοι», η Nova έχει φροντίσει. Συγκεκριμένα, είναι ήδη διαθέσιμο και θα είναι έως τις 30 Ιουνίου στο Nova on Demand ένα επικό GOT Boxset με όλους τους κύκλους κι έτσι μπορούμε να δούμε ή να ξαναδούμε τη σειρά όποτε εμείς θέλουμε. Και αυτός δεν είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορούμε να απολαύσουμε το GOT από το 1ο του επεισόδιο μέχρι το τελευταίο.

Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, μπορείτε απλά να γυρίσετε στο ειδικό κανάλι «Nova Thrones HD» που θα εκπέμπει έως τις 31 Μαΐου για να απολαύσετε έναν κύκλο της σειράς κάθε εβδομάδα με δύο επεισόδια τις καθημερινές. Τα σαββατοκύριακα θα γίνονται μαραθώνιοι για κάθε κύκλο, ενώ θα προβάλλεται και επιπλέον υλικό από backstage, fillers κλπ. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει κανείς;

Κάποιες αποκαλύψεις για το ποιος -επιτέλους- θα καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο; Ίσως να είναι το μοναδικό που δεν μπορεί να κάνει η Nova, αλλά είμαστε εμείς εδώ για εσάς!

View this post on Instagram

? + ? New Season 8 photos are here. #GameofThrones Link in bio. ?: @helenstills/@HBO

A post shared by gameofthrones (@gameofthrones) on

Νέος κύκλος, νέα κοστούμια, νέα στοιχεία

Τα κοστούμια στο Game of Thrones ξεχώριζαν ανέκαθεν, καθώς θυμίζουν μία άλλη εποχή και, με τα αυστηρά τους κοψίματα και τα συνήθως σκοτεινά τους χρώματα, εισάγουν τον θεατή επιτυχώς στον πολυτάραχο κόσμο του Γουέστερος. Τα κοστούμια του 8ου κύκλου έχουν και ένα ενδιαφέρον παραπάνω, καθώς αποτελούν πηγές ενδείξεων για το τι πορεία θα ακολουθήσει ο χαρακτήρας που τα φοράει.

Μπορεί οι περισσότεροι χαρακτήρες να είναι ντυμένοι γνώριμα, ωστόσο ξεχωρίσαμε τρία νέα κοστούμια από τον επερχόμενο κύκλο: της Σάνσα Σταρκ, της Μελισσάνδρης και της Σέρσεϊ Λάνιστερ.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το κοστούμι της Σάνσα Σταρκ σε αφίσα για τον 8ο κύκλο του GOT. Καθισμένη αγέρωχα στον Σιδερένιο Θρόνο, η μεγαλύτερη σε ηλικία Σταρκ φοράει ένα φόρεμα που μοιάζει να είναι φτιαγμένο από φολίδες δράκου.

Έχουμε δει από τρέιλερ ότι ο Τζον Σνόου και η Νταϊνέρις Ταργκάριεν θα καταλήξουν τελικά στο Γουίντερφελ, όπου η Σάνσα θα δηλώσει υποταγή στη Νταϊνέρις. Το φόρεμα αυτό ίσως αποτελεί και δώρο από τη Νταϊνέρις -που συνηθίζει να φοράει εντυπωσιακά ρούχα-  προς τη Σάνσα.

Μία άλλη θεωρία θέλει το φόρεμα αυτό να είναι φτιαγμένο από δρακόγυαλο, το μόνο υλικό που μπορεί να σκοτώσει τους White Walkers και τους στρατιώτες τους. Πιθανότατα η Σάνσα το φοράει για προστασία, μιας και η μάχη ζωής και θανάτου θα βρεθεί στο κατώφλι του Γουίντερφελ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι πια ένα αδύναμο κοριτσάκι, αλλά μία πολεμίστρια! Ίσως και εκείνη που θα καθίσει τελικά στον Σιδερένιο Θρόνο

Σε άλλη αφίσα, βλέπουμε ότι η Μελισσάνδρη θα επιστρέψει στον τελευταίο κύκλο, αλλά έχει αποχωριστεί ένα βασικό στοιχείο από τη γκαρνταρόμπα της.

Η μυστηριώδης μάγισσα συνήθως φοράει μόνο ρούχα στο κόκκινο της φωτιάς, όπως όλοι οι ιερείς του Θεού του Φωτός. Στην παραπάνω φωτογραφία, το φόρεμα της είναι βαθύ μωβ, ενώ παραμένει το στοιχείο της φωτιάς με τα σχήματα που θυμίζουν αναμμένα κάρβουνα. Βέβαια, τα σχήματα αυτά προσομοιάζουν και σε φολίδες δράκου. Ίσως η Μελισσάνδρη αποφάσισε να απαρνηθεί τον Θεό του Φωτός -που δεν την είχε βοηθήσει ιδιαίτερα τώρα τελευταία- και να ασπαστεί τους δράκους της Νταϊνέρις.

Ασυνήθιστα είναι και τα χρώματα που φοράει η Σέρσεϊ Λάνιστερ στην αφίσα της σειράς.

Η Σέρσεϊ φορούσε σταθερά μαύρα ρούχα στους δύο τελευταίους κύκλους του GOT, για να δείξει το πένθος της για τον θάνατο των παιδιών της. Πλέον, κοιτάζοντας μόνο το μέλλον, διατρανώνει την υπερηφάνεια της ως Λάνιστερ φορώντας τα χρώματα του οίκου της: κόκκινο και χρυσό.

Εντύπωση προκαλεί βέβαια το γεγονός ότι δεν φοράει το στέμμα της. Μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν θα είναι εκείνη που θα καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο;

Οι «αποκαλύψεις» των πρωταγωνιστών

Τα κοστούμια δίνουν κάποιες ενδείξεις για το τι μπορεί να περιμένουμε στον 8ο κύκλο του GOT, αλλά καλύτερα να μιλήσουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές.

Και μπορεί όλοι οι συντελεστές να είναι φειδωλοί στις δηλώσεις τους για το τέλος της σειράς, μιας και τα συμβόλαιά τους δεν τους επιτρέπουν να μιλήσουν για αυτό, παρ’ όλα αυτά, μπορούμε να διαβάσουμε και «ανάμεσα στις γραμμές» των συνεντεύξεών τους. Ας δούμε τι έχουν πει για το μεγάλο φινάλε:

Οι περισσότεροι λίγο-πολύ συμφωνούν ότι το φινάλε ήταν αναπάντεχο, αλλά και ταιριαστό και κυρίως εξαιρετικά συγκινητικό. Η Φραντσέσκα Όρσι, παραγωγός του ΗΒΟ, είπε ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων όλοι οι ηθοποιοί του καστ συγκεντρώθηκαν στην Ιρλανδία για να διαβάσουν μαζί το σενάριο των τελευταίων επεισοδίων. Με το που ολοκληρώθηκε η ανάγνωση, οι περισσότεροι άρχισαν να κλαίνε, ενώ ταυτόχρονα χειροκροτούσαν για 15 ολόκληρα λεπτά.

View this post on Instagram

?Time tooooo say goodbyeeeeee? @entertainmentweekly @gameofthrones

A post shared by Sophie Turner (@sophiet) on

H Σόφι Τέρνερ, που ενσαρκώνει τη Σάνσα Σταρκ, υποσχέθηκε σε συνεντεύξεις της ότι αυτός ο κύκλος του Game of Thrones θα είναι ο πιο αιματηρός και από όλους, γεμάτος με προδοσία και θανάτους. (Δεν περιμέναμε κάτι λιγότερο!)

Αυτό φαίνεται εξάλλου και από τη φωτογραφία που είχε δημοσιεύσει στο Instagram της η συμπρωταγωνίστριά της Μέιζι Γουίλιαμς. Έχοντας ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της, την τελευταία μέρα των γυρισμάτων, η Άρυα του Game of Thrones έδειξε τα παπούτσια της που ήταν γεμάτα (ψεύτικο) αίμα.

Μάλιστα, η Γουίλιαμς αποκάλυψε στον Guardian ότι ήταν μόνη της στο πλατό όταν γύρισε την τελευταία της σκηνή, πράγμα που σημαίνει ότι ίσως η Άρυα Σταρκ τραβήξει έναν μοναχικό δρόμο στο τέλος της σειράς.

Ο Τζέιμι Λάνιστερ, κατά κόσμον Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου, δήλωσε ότι οι σεναριογράφοι Νταν Βάις και Ντέιβιντ Μπένιοφ έκαναν καταπληκτική δουλειά με το τέλος του Game of Thrones και ότι προσωπικά του άρεσε.

Eντύπωση προκαλεί η αντίδραση της Εμίλια Κλαρκ όταν διάβασε το σενάριο του 8ου κύκλου για πρώτη φορά. Η ηθοποιός που υποδύεται την Νταϊνέρις Ταργκάριεν στη σειρά, αφού διάβασε το σενάριο, απλά βγήκε από το σπίτι της και άρχισε να περιφέρεται άσκοπα στο Λονδίνο για τρεις ώρες! «Αν έπιανε βροχή, δεν θα ήξερα τι να κάνω… Μάλλον θα συνέχιζα να περπατάω χωρίς λόγο…» δήλωσε.

Την ημέρα που γυρίστηκε η τελευταία της σκηνή, η αγαπημένη πρωταγωνίστρια του GOT υιοθέτησε τις συνήθειες της… Σέρσεϊ Λάνιστερ. Ήπιε ένα ποτήρι κρασί για… να πάνε κάτω τα φαρμάκια ποτηράκι κρασί. Ωστόσο, είχε το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. «Έπεσα σε κατάθλιψη και τα δάκρυα τρέχανε ποτάμι» αναφέρει η Εμίλια Κλαρκ.

Την πιο σημαντική αποκάλυψη, όμως, την έκανε ο Κιτ Χάρινγκτον στο βραδινό σόου του Στήβεν Κόλμπερτ. Ο Τζον Σνόου αποκάλυψε ότι το φινάλε του GOT δεν έχει καμία σχέση με οτιδήποτε είχε φανταστεί!

Ο ίδιος έμεινε έκπληκτος όταν πρωτοδιάβασε το σενάριο στην ομαδική ανάγνωση με τους άλλους ηθοποιούς, ενώ στη συνέχεια έκλαψε περισσότερο από όλους. Μάλιστα, όταν αποκάλυψε το φινάλε στη σύζυγό του, Ρόουζ Λέσλι (η Ιγκρίτ του Game of Thrones), αυτή δεν του μιλούσε για τρεις μέρες!

Σε κάθε περίπτωση η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα του 8ου κύκλου έχει αρχίσει.

Και μην ξεχνάτε ότι πριν από την πρεμιέρα στις 14 Απριλίου αποκλειστικά στο Novacinema1HD και ταυτόχρονα με την Αμερική, η Nova διαθέτει αποκλειστικά όλους τους προηγούμενους κύκλους καθώς και έξτρα υλικό που οι λάτρεις του GOT μπορούν να απολαύσουν είτε on demand, είτε μέσω του καναλιού «Nova Thrones HD». Εκεί θα ανέβει και ο 8ος κύκλος μετά την ολοκλήρωσή του. Στο μεταξύ κάθε επεισόδιο θα μπορούμε να το απολαμβάνουμε και on demand αμέσως μετά την προβολή του. Οπότε, ραντεβού στη Nova, τον απόλυτο προορισμό για τον επικό κόσμο του Game of Thrones.