Το νέο Volkswagen T-Cross, θέτει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη στην κατηγορία των μικρών SUV, και ιδιαίτερα στον τομέα της ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, το γερμανικό μοντέλο, που ήδη προσφέρεται και στην ελληνική αγορά, διαθέτει συστήματα όπως αυτόνομης πέδησης  το πλέον compact SUV της μάρκας, προσφέρει κορυφαία, πρωτόγνωρα για την κατηγορία επίπεδα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, φρενάρισμα εμπρός από αφηρημένους πεζούς και υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας. Αυτά είναι μερικά που ανήκουν στον βασικό του εξοπλισμό.

Πρόκειται για το σύστημα Pedestrian Monitoring (Λειτουργία αναγνώρισης πεζών). Επίσης, το νέο T-Cross περιλαμβάνει το Lane Assist που παρεμβαίνει διορθωτικά στο τιμόνι και υποδεικνύει στον οδηγό να παραμείνει στην λωρίδα κυκλοφορίας του, σε συνδυασμό με το Front Assist για επιτήρηση της εμπρός περιοχής και με δυνατότητα αυτόνομης πέδησης σε επείγουσες καταστάσεις με το σύστημα City Emergency Braking System (Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης) που, όπως και το Pedestrian Monitoring (Λειτουργία αναγνώρισης πεζών) και την αναγνώριση ποδηλάτων, ανήκουν στο βασικό εξοπλισμό του νέου μοντέλου.

Άξιο αναφοράς είναι το Blind Spot Sensor και Rear Traffic Alert που προειδοποιούν για οχήματα που βρίσκονται στις τυφλές γωνίες, αλλά και στην περιοχή πίσω από το αυτοκίνητο κατά την οπισθοπορεία από ένα χώρο στάθμευσης κ.α.

Στο παρακάτω video, φαίνεται ο τρόπος που λειτουργεί το αυτοκίνητο, το οποίο  φρενάρει μόνο του μπροστά από ένα αφηρημένο πεζό που διασχίζει το δρόμο ενώ μιλάει στο κινητό του τηλέφωνο.

https://www.youtube.com/watch?v=FMEa2PlGBqU&feature=youtu.be