Το πρώτο τρέιλερ από το έπος του Κουέντιν Ταραντίνο «Κάποτε… στο Χόλιγουντ», από το τεράστιο καστ του επέλεξε να δείξει κυρίως τους τρεις βασικούς του πρωταγωνιστές – Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μπραντ Πιτ και Μάργκοτ Ρόμπι – και τον… Μπρους Λι.

Ο θρυλικός σταρ των πολεμικών τεχνών που έφυγε από τη ζωή στα 33 του χρόνια (1940-1973) είναι ένας μόνο από το α λα «Pulp Fiction» μωσαϊκό χαρακτήρων που έχει στήσει ο Ταραντίνο στη νέα του ταινία. Ο σκηνοθέτης έχει «κόλλημα» με τον Λι – ίσως θυμάστε την κίτρινη φόρμα της Ούμα Θέρμαν στο «Kill Bill», που παρέπεμπε στο ντύσιμο του Μπρους στο «Παιχνίδι του Θανάτου».

Αλλά αυτός δεν είναι ο μοναδικός λόγος για την παρουσία του στο «Κάποτε… στο Χόλιγουντ» που διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1969 στο Λος Αντζελες, όταν ο Τσαρλς Μάνσον και οι ακόλουθοί του δολοφόνησαν την ηθοποιό Σάρον Τέιτ και 4 ακόμη ανθρώπους τη νύχτα της 8ης Αυγούστου.

Εκείνη την εποχή ο Μπρους Λι δεν είχε ξεκινήσει ακόμη την κινηματογραφική του καριέρα, αλλά είχε ήδη εμφανιστεί στην τηλεόραση, με γνωστότερη δουλειά του τη σειρά «Green Hornet». Ήταν γνωστός ως εκπαιδευτής καράτε, δημιουργός του στυλ Τζιτ Κουν Ντο, και στους μαθητές του συγκαταλέγονταν πολλοί διάσημοι ηθοποιοί του Χόλιγουντ. Ανάμεσά τους ο Στιβ ΜακΚουίν (τον υποδύεται ο Ντάμιεν Λιούις του «Homeland» που δεν εμφανίζεται στο τρέιλερ) και η Σάρον Τέιτ (Μάργκοτ Ρόμπι).

Ο Λι ήταν συχνός επισκέπτης στο σπίτι της Τέιτ και του συζύγου της, σκηνοθέτη Ρόμαν Πολάνσκι (o Πολωνός Ράφαλ Ζαβιερούχα στην ταινία) και όταν βρέθηκε δολοφονημένη – ήταν 8,5 μηνών έγκυος – ο Πολάνσκι που απουσίαζε σε γυρίσματα στην Ευρώπη μέσα στην τρέλα του υποψιάστηκε τον Λι!

Ενας από τους δολοφόνους είχε ξεχάσει στο σπίτι τα γυαλιά ηλίου του και δύο μέρες μετά τον φόνο, όταν ο Πολάνσκι επέστρεψε στις ΗΠΑ και συνάντησε τον Λι, ο τελευταίος ανέφερε ότι είχε χάσει τα γυαλιά του. Βέβαια σύντομα αποκαλύφθηκε ότι τους φόνους είχαν διαπράξει οι ακόλουθοι του Τσαρλς Μάνσον (ο Ντέιμον Χέριμαν που εμφανίζεται για πολύ λίγο προς το τέλος του τρέιλερ) και το θέμα με τον Λι έληξε εκεί.

Ο ηθοποιός που ο Ταραντίνο επέλεξε για να υποδυθεί τον Μπρους Λι στην ταινία του είναι ο Μάικ Μο, που έπαιξε πρόσφατα στη σειρά «Inhumans» της Marvel, ενώ έχει υποδυθεί και τον Ryu του video game «Street Fighter» σε ιντερνετική σειρά.

Ο Μο είναι μεγάλος φαν του Μπρους Λι και κατά καιρούς ανεβάζει στο YouTube και στα social media αφιερωματικά βίντεο στον πρόωρα χαμένο σταρ. Όπως το παρακάτω, που προπονείται στο στυλ Τζιτ Κουν Ντο.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=i3SkoKk4Ezs

Στο τρέιλερ του «Κάποτε… στο Χόλιγουντ» ο Μο έχει συλλάβει άψογα τη φωνή, το ύφος και τις κινήσεις του Μπρους Λι και ανυπομονούμε να τον δούμε στις 26 Ιουλίου (πρεμιέρα στις ΗΠΑ, δυστυχώς η ημερομηνία που ισχύει αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα είναι 22 Αυγούστου) δίπλα στους Αλ Πατσίνο, Κερτ Ράσελ, Τιμ Ροθ, Μάικλ Μάντσεν, Ντακότα Φάνινγκ, Τζέιμς Μάρσντεν, Λουκ Πέρι (στον τελευταίο του ρόλο) και άλλους πολλούς. Αμφιβάλλει κανείς ότι το «Κάποτε… στο Χόλιγουντ» θα είναι η ταινία της χρονιάς;