Πλούσια είναι εφέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι η χρωματική παλέτα των μαλλιών, από την οποία καλείται μια γυναίκα να επιλέξει την απόχρωση της αρεσκείας της με βάση την προσωπικότητα και το στιλ της, τη διάθεσή της για πειραματισμούς, αλλά και τον τόνο του δέρματός της.

Στην χρωματική παλέτα κυριαρχούν οι παραμυθένιες παστέλ αποχρώσεις. Για τις πιο extreme προτείνονται χρώματα όπως το λιλά, το γαλάζιο και το πορτοκαλί μαζί με το απαλό γλυκό ροζ ή το rose gold, γνωστό και ως strawberry blonde.

Για τις λάτρεις του ξανθού κυριαρχούν οι παστέλ αποχρώσεις που έχουν πουδρέ απόδοση και μεταλλική λάμψη, το bleach blonde ή αν προτιμάς το  ξανοιγμένο ξανθό, που πλησιάζει στο λευκό και έχει ψυχρό τόνο. Φυσικά υπάρχουν και το ξανθό μελί χρώμα και το honey blonde. Οι καστανές καλούνται να επιλέξουν μεταξύ του ash brown hair -ψυχρό καστανό – σταχτί και το διαχρονικό σοκολατί καστανό. Για τις φίλες του κόκκινου υπάρχει το φυσικό ginger hair, ενώ οι μελαχρινές δεν έχουν παρά να επιλέξουν το έντονο και γυαλιστερό μαύρο.

Ετσι ή αλλιώς στο εμπόριο κυκλοφορούν και χρωματιστά σπρέι, τα οποία φεύγουν με το λούσιμο, που μπορούν να βοηθήσουν κάποια να  περιαματιστεί πριν  να επιλέξει την απόχρωση της αρεσκείας της.

Όσο για τα χτενίσματα; Χτενίσματα αέρινα, ανάλαφρα και επιμελώς ατημέλητα, που ταιριάζουν με την ξεγνοιασιά και την χαλαρότητα που αποπνέουν οι εποχές για τις οποίες μιλάμε. Ταυτόχρονα τα χτενίσματα με όγκο παραμένουν στην κορυφή και αυτή τη σεζόν. Εμπνευσμένα από την δεκαετία των ’60s, τα χαρακτηριστά bouffants γίνονται αν κρεπάρετε το πίσω πάνω μέρος του κεφαλιού σας δίνοντας του όγκο και στη συνέχεια αφήσετε τα μαλλιά σας κάτω ή τα πιάσετε κάνοντας ένα όμορφο updo, ένα σινιόν ή μια αλογοουρά.

Ανέμελα wet look και slicked back χτενίσματα φτιαγμένα με λακ και ζελέ επίσης είναι της μόδας, όπως και οι ψηλοί κότσοι στο επάνω μέρος του κεφαλιού, καθώς και οι επιμελώς ατημέλητες χαμηλές αλογοουρές και οι πλεξούδες ενίοτε και με μαντήλια, καθώς και τα sleek updos & chignons, δηλαδή τα πιασμένα και τραβηγμένα πίσω μαλλιά, καθώς και τα βγαλμένα από τα ’60s και το boho style, τα ανάλαφρα κυματιστά μαλλιά με χωρίστρα στη μέση ή στο πλάι.

Ανεξάρτητα από την απόχρωση που θα επιλέξεις και το αν θα διατηρήσεις τα μακριά σου μαλλιά (super straight), ή κάνεις το μοδάτο κοντό 70s καρέ, που κολακεύει σχεδόν όλα τα σχήματα του προσώπου, κάνοντας τα λεπτά μαλλιά να φαίνονται πιο πυκνά και τα πολλά ανάλογα το κούρεμα πιο ανάλαφρα, το κύριο είναι η τρίχα σου να είναι υγιής και λαμπερή.  Να θυμάσαι να φροντίζεις τα μαλλιά σου με εξειδικευμένα προϊόντα styling, ώστε να διατηρούνται ενυδατωμένα και τα χρώματά τους λαμπερά και ζωντανά.