Νέα επεισόδια, τα οποία μάλιστα ακολούθησε κι εισβολή δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ με τη παρουσία εισαγγελέα, σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο Ψυχιατρείο, Φυλακών Κορυδαλλού, περίπου 12 ημέρες μετα την σφαγή που είχε σημειωθεί στον ίδιο χώρο με τραγικό απολογισμό έναν κρατούμενο νεκρό και 10 τραυματίες.

Και στην τωρινή περίπτωση υπήρξε αρχικά επίθεση με μαχαίρια κατά σωφρονιστικών υπαλλήλων αλλά και σύγκρουση μεταξύ κρατουμένων χωρίς ευτυχώς σοβαρούς τραυματισμούς. Στον έλεγχο που ακολούθησε από τη ΕΛΑΣ βρέθηκαν μαχαίρια, κινητά τηλέφωνα κ.λπ. που ήσαν στη κατοχή των κρατουμένων παρ’ ότι υποτίθεται τα προηγούμενα αιματηρά επεισόδια υποτίθεται ότι είχαν κινητοποιήσει τις αρχές.

Στο γνωστό χάος του Κορυδαλλού που θυμίζουν φυλακές Μεξικού και Βραζιλίας χωρίς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης  να λαμβάνουν δραστικά μέτρα.

Και στη τωρινή επίθεση αφορμή ήταν η μεταγωγή ενός  Ρωσοπόντιου ισοβίτη στις φυλακές Δομοκού που ειχε καταδικασθεί για την δολοφονία το 2014 στο Μενίδι, ενός προσωπικού φίλου παίκτριας τηλεοπτικού reality.

Σε μια υπόθεση που δόθηκε προσφάτως μεγάλη έκταση λόγω της συμμετοχής της συγκεκριμένης κοπέλας στο τηλεοπτικό σόου. Ο νεαρός Ρωσοπόντιος (σ.σ. σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες είχε περιφερειακή συμμετοχή και στο προηγούμενο αιματηρό συμβάν) ήταν έξαλλος για τη απόφαση να μεταχθεί σε περιφερειακή φυλακή αλλά και γιατί υπήρξε εμπλοκή με το επισκεπτήριο μίας συγγενούς του. Κι έτσι επιτέθηκε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους που θεωρούσε υπευθύνους.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης απεβίωσε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού ενας 48χρονος Ελληνας καταδικασμένος σε ισόβια που εργαζόταν στα μαγειρεία του συγκεκριμένου χώρου. Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.