Δεν είναι εύκολη υπόθεση να γεμίσεις το «Ολύμπιον», στην πλατεία Αριστοτέλους στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Την προηγούμενη Τετάρτη όμως ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Πέτρος Λεκάκης, έκανε την έκπληξη. Kατάφερε και πραγματιοποίησε τη μεγαλύτερη ως τώρα συγκέντρωση στην προεκλογική κούρσα για το δήμο Θεσσαλονίκης. Το «Ολύμπιον» γέμισε ασφυκτικά μέσα και έξω από 1.500 Θεσσαλονικείς που έστειλαν το μήνυμα για μια «Θεσσαλονίκη Πρώτη».

Είχε και άλλα ξεχωριστά αυτή η εκδήλωση. Ο Λεκάκης δεν στάθηκε στο βήμα για να παραχωρήσει μια συμβατική ομιλία αλλά επέλεξε να παρουσιάσει τους άξονες του προγράμματός του μέσα από μια… συνέντευξη που παραχώρησε ζωντανά στη γνωστή δημοσιογράφο Μαρία Στύλου.

Στο τέλος όλοι οι υποψήφιοι ανέβηκαν στη σκηνή. Τριάντα ως τώρα μεταξύ των οποίων και 7 δημοτικοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας» και κάποιοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Από κάτω ήταν και ο Γιάννης Μπουτάρης που στο τέλος ανέβηκε και αυτός στη σκηνή, εξέφρασε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα Λεκάκη για το Δήμο Θεσσαλονίκης και του… φίλησε το χέρι θέλοντας προφανώς να δείξει και με αυτόν τον τρόπο ότι και αυτός θέλει μια «Θεσσαλονίκη Πρώτη».