Από το 2004, ο οίκος Louis Vuitton κατείχε ένα κτίριο, στη μέση της κοσμικής οδού Σλόουν. Πρόκειται για είδος του χώρου που λατρεύτηκε από τους λάτρεις της μεταπολεμικής αισθητικής και έγινε ορόσημο της μόδας στην βρετανική πρωτεύουσα.

Η μοντέρνα αισθητική του με το επιβλητικό σκυρόδεμα, δεν είναι απαραιτήτως εκεί που θα περίμενε κανείς να βρει ένα γαλλικό οίκο φημισμένο για την κομψότητα του, αλλά με τη νέα ανακαίνιση του εσωτερικού του, επιτεύχθηκε η πλήρης συνάφεια.

«Οι πελάτες μας ήθελαν να μετακομίσουμε!» αναφώνησε ο διευθύνων σύμβουλος της Louis Vuitton, Μάικλ Μπιούρκ, την ημέρα πριν από τη μεγάλη αποκάλυψή του. «Είπαν ότι είναι άσχημο, ότι χρειαζόμαστε ένα Βικτοριανό κτήριο ή κάτι τέτοιο. Ας είμαστε ειλικρινείς, όπως το Centre Point, όπως το Beaubourg, είναι ένα κτίριο που οι άνθρωποι αγαπούν να μισούν».

Τώρα, κυνηγώντας τα αρχιτεκτονικά του σχέδια και δουλεύοντας με την εκπληκτική υποστήριξη του τοπικού συμβουλίου , ο Μπιούρκ πρωτοστάτησε σε ένα έργο για την αποκατάσταση των αρχικών χαρακτηριστικών του κτιρίου της δεκαετίας του 60 και ως εκ τούτου της καθαρότητας της αισθητικής του. «Ήταν σαν την αποκατάσταση μιας ζωγραφιάς, ή την ανασκαφή μιας ρωμαϊκής προτομής», αντανακλά την έκθεση των δοκών του από σκυρόδεμα, την αναδιαμόρφωση της σκάλας και την αποκάλυψη ενός μακρύ κρυμμένου φεγγίτη. Μετά από όλα, «Είμαστε όλοι υπέρ της αυθεντικότητας, τις τεχνικές και την προέλευση», λέει. «Αν δεν προστατέψουμε την προέλευσή μας, τις μικρές λεπτομέρειες, δεν θα ήμασταν ακόμα εδώ».

Η ιδέα να εξερευνήσουν την πρόσφατη ιστορία του οίκου για να δημιουργήσουν κάτι εντελώς σύγχρονο είναι εξίσου αρμονική με τους δύο σχεδιαστές των οποίων το έργο τώρα «κατοικεί» στον χώρο.