Ενα ιδιωτικό πεδίο βολής στα νότια της Νέας Ζηλανδίας, με την ονομασία Bruce Rifle Club, ήταν ο χώρος όπου ο 28χρονος Μπρέντον Τάραντ, εκπαιδευόταν στην σκοποβολή και προετοίμαζε το μακελειό.

Σύμφωνα με τη New Zealand Herald, ο μακελάρης έγινε μέλος του συλλόγου -που λειτουργούσε το Bruce Rifle Club- στις αρχές του 2018 και συχνά έριχνε με κυνηγετικά τυφέκια και ένα AR-15 -το όπλο που χρησιμοποίησε στη σφαγή.

Το AR-15 είναι και το όπλο που χρησιμοποίησε ο Τάραντ στο μακελειό στη Νέα Ζηλανδία, κατά το οποίο σκότωσε 50 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τον Πιτ Μπρέινταλ, έναν πρώην στρατιωτικό που επισκεπτόταν το Bruce Rifle Club, υπήρχαν μέλη του συλλόγου που κουβέντιαζαν για μαζικές δολοφονίες και σκηνές… αποκάλυψης.

Ο ίδιος είχε υποβάλλει εγγράφως τη διαμαρτυρία του στο αστυνομικό τμήμα του Ντούνεντιν, όμως τον διαβεβαίωσαν ότι γνώριζαν τί συνέβαινε και πως δεν πρέπει να ανησυχεί.

Το news.com.au σημειώνει ότι ανάμεσα σε καταθέσεις που έχουν λάβει αστυνομικοί υπάρχουν μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες ο Τάραντ έκανε παρέα με «περίεργους τύπους» στο πεδίο βολής, με τους οποίες μοιραζόταν το πάθος του για τα όπλα.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Μπρέινταλ, ένας από τους στόχους που χρησιμοποιούσαν στο πεδίο βολής ήταν ένα ομοίωμα «Ασιάτη κομάντο».

Βάζει «λουκέτο» το ιδιωτικό πεδίο βολής;

Ο Σκοτ Ουίλιαμς, αντιπρόεδρος του συλλόγου που «τρέχει» το Bruce Rifle Club, δήλωσε ότι ήδη σταμάτησαν τη λειτουργία του, καθώς δεν οι ρατσιστικές συμπεριφορές δεν είναι ευπρόσδεκτες.

«Δεν ξέρουμε αν θα ανοίξει ξανά. Εχουμε σοκαριστεί που είχαμε αυτό το άτομο που έκανε τόσο απαίσια πράγματα στο σύλλογό μας. Πενθούμε» τόνισε ο Ουίλιαμς, ο οποίος, ωστόσο, αντέκρουσε όσα ανέφερε ο Μπρέινταλ περί ακραίων μελών στον σύλλογο.