Σε ένα γιορτινό Βικελίδης, ο Αρης πανηγύρισε την πιο εύκολη φετινή του νίκη, με 5-0 επί του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης, στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 25ης αγωνιστικής. Δύο γκολ ο εξαιρετικός σήμερα Νικολά Ντιγκινί που έφτασε τα έξι στο πρωτάθλημα, από ένα Τόνσο, Φετφατζίδης (τα πρώτα αμφότερων με τους κίτρινους) και Γιουνές.

Στους 40 βαθμούς η ομάδα του Σάββα Παντελίδη, μείωσε τη διαφορά από τον Ατρόμητο στους 3 και πλέον κυνηγά με αξιώσεις την είσοδό του στην 4άδα.

Με Τόνσο η 11άδα

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1 και τερματοφύλακα τον Κουέστα. Ο Τζανακάκης κάλυψε το δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής, ο Βαλεριάνος το αριστερό, ενώ Βέλεθ και Ρόουζ αποτέλεσαν το κεντρικό δίδυμο.

Οι Σιώπης και Ματίγια αγωνίστηκαν στα αμυντικά χαφ, ο Γκαρσία στη δεξιά πλευρά της μεσαίας γραμμής, ο Λάρσον στην αριστερή και ο Τόνσο πίσω από τον Ντιγκινί.

Από την πλευρά ο Λευτέρης Βελέντζας παρέταξε τον Απόλλωνα με 3-4-1-2 και τους Ναζλίδη-Ντεφεντερίκο στην επίθεση.

Με γκολ από τα… αποδυτήρια ο Αρης

Ο Αρης  μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, έπιασε από το… λαιμό τον Απόλλωνα και μέσα σε λίγα λεπτά είχε τρία κόρνερ, ένα καλό σουτ με τον Ματέο Γκαρσία και ένα γκολ.

Το γκολ προήλθε κατά την εκτέλεση του τρίτου κόρνερ (με τον Τόνσο) κατά το οποίο ο Βαφέας τράβηξε από τη φανέλα των Βέλεθ και τον έριξε κάτω. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Ντιγκινί που έκανε το 1-0 και μαζί πολύ πιο εύκολο το έργο της ομάδας του. Κι αυτό καθώς δεν θα είχε πλέον να αντιμετωπίσει τη μαζική άμυνα των φιλοξενούμενων

Καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε

Στο 16’ ο Αρης δικαιούταν δεύτερο πέναλτι, καθώς ο Αγρόδημος «κλάδεψε» τα πόδια του Λάρσον μέσα στην περιοχή. Ωστόσο ο διαιτητής Γιώργος Λάμπρου αντί να δείξει την άσπρη βούλα τιμώρησε τον Σουηδό με κίτρινη για διαμαρτυρία! Μια λανθασμένη απόφαση καθώς η παράβαση ήταν καθαρή.

Γενικότερα οσον αφορά την εικόνα του ματς στο πρώτο μέρος ο Αρης ήταν το «αφεντικό», έχοντας κατοχή γύρω στο 70% και χάνοντας αρκετές ακόμη ευκαιρίες για ένα μεγαλύτερο σκορ.

Οι τρεις κορυφαίες ήταν δύο με σουτ του Ντιγκινί (27’ και 43’), αλλά και μια με σουτ του Ματέο Γκαρσία (44’). Και στις τρεις είπε «όχι» ο 22χρονος τερματοφύλακας Αστράς με ωραίες επεμβάσεις, στην πρώτη μάλιστα συμμετοχή του στη φετινή Σούπερ Λίγκα.

Δεύτερο γρήγορο γκολ

Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο ο Αρης σκόραρε νωρίς. Σε γέμισμα του Βαλεριάνου ο Αγρόδημος έδιωξε άτσαλα, με τον Τόνσο να επωφελείται, να κατεβάζει άψογα και στη συνέχεια να εκτελεί αριστοτεχνικά για το 2-0!

Ο Αρης είχε πλέον προβάδισμα ασφαλείας, με τους περίπου 12 χιλιάδες οπαδούς του να στήνουν ένα «πάρτι» στις εξέδρες ως το τέλος του ματς και να τραγουδούν αδιάκοπα για την ομάδα τους.

Οι παίκτες του Παντελίδη τους επιβράβευσαν με καλό ποδόσφαιρο, αρκετές ευκαιρίες κι δύο ακόμη γκολ. Στο 63’ ο Ντιγκινί έκανε με πλασέ το 3-0 όταν μετά από φάση διαρκείας και λάθος του Στάθη ο Μαρτίνες έστρωσε στον Γάλλο φορ.

Οι κίτρινοι άγγιξαν το 4ο γκολ με τους ορεξάτους Γκαρσία και Μαρτίνες και το πέτυχαν στο 81’ με τον Γιουνές όταν ο Τυνήσιος σκόραρε με κεφαλιά μετά από την εκτέλεση φάουλ του Ματίγια. Κάθε φάση πλέον μύριζε γκολ με τον Αρη να μην κατεβάζει ρυθμούς και να φτάνει στο 5-0 με ένα εξαιρετικό σουτ του Φετφατζίδη.

ΆΡΗΣ (Σ. Παντελίδης): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Ροζ, Βαλεριάνος, Ματίγια, Σιώπης, Ματέο, Λάρσον (78’ Φετφατζίδη), Τόνσο (59’ Μαρτίνες), Ντιγκινί (65’ Γιουνές).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λ. Βελέντζας): Αστράς, Στάθης, Λόπεζ, Κοντοές, Κύργιας, Βαφέας, Αγρόδημος, Ντούρσο (75’ Ρώσση), Ναζλίδης (58’ Ελ Χέλβε), Ντεφρεντερίκο (64’ Βάρκας), Γκίνο.